Liikenteessä 70 vuotta ja neljässä polvessa

Vanhoja Scanioita. Kuva: Veljekset Lahti

Julkaistu:

Aihe:

Kortesjärveläinen taksi- ja linja-autoliikenneyhtiö Veljekset Lahti Ky viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhliaan.

Eino Lahti aloitti taksikuljetukset sotien jälkeen amerikkalaisella Studebakerilla saatuaan taksiluvan 15. heinäkuuta 1947. Einon poika Unto Lahti muistaa auton yhä lapsuudestaan.

–Vaikka se oli bensakäyttöinen, siihen jouduttiin laittamaan häkäpönttö, hän kertoo.

Studebakerista Eino siirtyi 50-luvun alkupuolella amerikkalaiseen Checker A2 -taksiin. Kesäolympialaisten 1952 alla Suomen taksipulaa pyrittiin helpottamaan hankkimalla autoja Pohjois-Amerikasta, mutta moni niistä ei kuitenkaan selvinnyt laivamatkasta.

–Ne olivat täysiä romuja, joilla ei paljon pystynyt ajamaan. No, isä oli kuitenkin ostanut semmoisen, josta hän sai tehtyä ajokelpoisen: Checkerin, Unto muistelee.

Nykyään yrityksen omistaa Unton poika Jouni Lahti, vaikka Unto vaimoineen auttavat yhä tarvittaessa. Yhtiö kyydittää jo neljännessä polvessa, sillä Jounin poika Matias tuli mukaan valmistuttuaan Järviseudun ammatti-instituutista kaksi vuotta sitten.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.