Valtuusto päättää Menkijärven lentokentän lunastamisesta

Kesälomaltaan palannut Alajärven kaupunginhallitus päätti kokouksessaan maanantaina esittää valtuustolle 260 000 euron lisämäärärahan myöntämistä Menkijärven lentokenttäalueen etuosto-oikeuden käyttämiseen.

 Kaupunginjohtaja Vesa Koivusen esitys oli, että kaupunki ottaa 60 hehtaarin lentokenttäalueen vastaan lahjoituksena Senaatti-kiinteistöjen tarjouskaupan voittaneelta Timo Tuokolta. Lahjoituksen edellytys on, että kaupunki ei käytä etuosto-oikeuttaan kaupassa.

Jukka Joensuu (kok.) esitti Aino Kanervikkoaho-Katajan (kd.) ja Kuisma Kujalan (kesk.) kannattamana, että kaupunki käyttää etuosto-oikeuttaan kaupassa. Nimenhuutoäänestyksessä Joensuun kannalle asettuivat myös Sari Palmu (kesk.) ja Marjo Vistiaho (kesk.). Kaupunginjohtajan esitystä kannattivat Turo Kalliomaa (sit.), Esko Rintamäki (kok.), Jarmo Hänninen (kesk.) ja Anne Matokangas (ps.).

Kaupunki voi lunastaa lentokenttä-alueen virkistystarkoitukseen varmistaakseen sen yleisen käytön jatkumisen. Lentokentän ulkopuoliset alueet tukevat virkistyskäyttöä. Kaupungilla alueen omistajana olisi mahdollisuus vuokrata sitä suurten tapahtumien, esimerkiksi urheilukisojen ja leirien pitopaikaksi.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.