Talolla tavattiin vanhojen esineiden merkeissä

Matti Tikkala.

Julkaistu:

Aihe:

Vuotuisessa Talolla tavataan -tapahtumassa keskityttiin sunnuntaina numismatiikkaan ja antiikkiin.

Etelä-Pohjanmaan numismaattisen kerhon varapuheenjohtaja Matti Tikkala valotti kiinnostuneille vanhojen rahojen keräilyarvoon vaikuttavia tekijöitä. Harvinaisia rahoja syntyy myös euroaikana.

–Lyöntivirhe-eurojen lisäksi joka euromaa painaa vuosittain kaksi erikoiskolikkoa. Niistä arvokkain on Monacon Grace Kelly -kaksieuroinen, jota painettiin vuonna 2007 20 001 kappaletta. Niistä Albertilla on 5 000 ja maailmalla 15 001, joista minulla yksi. Hyvin säilyneenä se on tänä päivänä 2 500 euron arvoinen.

Vaasalaisen Antiikkiliike Aarnin Otto Ojalainen kertoi, että aina suosittujen huippuesineiden lisäksi nykyään ostetaan paljon erilaista keräilytavaraa.

–Peltipurkit, laadukas taidelasi, kunniamerkit ja militaria ovat suosittuja. Lisäksi käyttöantiikki, kuten pienet huonekalut, jotka voi sijoittaa kerrostaloasuntoihin.

–Talonpoikaistavarakin menee hyvin kaupaksi, joskaan hinnat eivät enää ole sitä luokkaa kuin joskus aikoinaan. Niille on syntymässä uusi keräilijäkunta: nuoret ihmiset, jotka kunnostavat vanhoja maalaistaloja ja haluavat sisustaa ne vanhalla krääsällä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.