FoxCraft jatkaa nahkontaa Kortesjärvellä marraskuussa

Simon Sundvik ja taanauskone.

Julkaistu:

Aihe:

Ollinkankaan Puusepäntielle 2015 perustettu kettujen nahkontakeskus jatkaa toimintaansa tänä vuonna. Kettujen alhaisen markkinahinnan takia Kortesjärven FoxCraftilla pidettiin viime vuonna välivuosi, ja nahkonta tehtiin kokonaisuudessaan FoxCraftin Uudenkaarlepyyn-keskuksessa.

Vuonna 2014 FoxCraftin Uudenkaarlepyyn-keskus nylki 300 000 kettua, ja Kortesjärven-keskus nosti kapasiteetin puoleen miljoonaan. Puusepäntien kiinteistössä on hallitilaa 1 700 neliömetriä, ja sen kapasiteetti on yli 2 000 nahkaa päivässä. Se työllistää noin 25 henkeä, jotka tulevat pääosin Virosta. Asiakkaat ovat laajalta alueelta.

–Tarkoitus on ajaa tänä vuonna täysillä. Aikaisemmasta poiketen koko nahkontaprosessi — nylkeminen, kaavinta ja nahkonta — onnistuu nyt Kortesjärvellä, kertoo tuotantojohtaja Simon Sundvik.

Eviran julkaiseman vuoden 2016 Eläinten hyvinvoinnin valvonta -raportin mukaan turkistarhoilla tehdyissä tarkastuksissa havaittujen epäkohtien määrä on säilynyt jo useampana vuonna korkealla tasolla erityisesti eläinten hyvinvoinnin osalta. Eläinten hyvinvoinnin eteen tehdään Turkistaito-hankkeen Maria Takalan mukaan tiloilla koko ajan töitä.

Lue lisää nahkonnasta sekä Turkistaito-hankkeen Maria Takalan mietteitä tarhauksen ja turkisten eettisyydestä Järviseudun Sanomien numerosta 30.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.