Tuija Kankaan keramiikkatauluja Vanhassa Paukussa

Julkaistu:

Aihe:

Lapuan taidemuseossa kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa on 9. syyskuuta asti nähtävillä pohjalaisen Konsti Taideteollisuusyhdistys ry:n 30-vuotisjuhlanäyttely nimeltään Identiteetti. Mukana on eri materiaaleja työstäneitä taiteilijoita, joista yksi on kortesjärveläinen keraamikko Tuija Kangas.

Kankaalta on esillä yhdeksän ennenjulkistamatonta, kahteen sarjaan kuuluvaa keramiikkataulua. Taulut ovat kasvokuvia, joissa on kierrätyskehykset.

–Sama kuva on tehty aina erilaiselle kivitavarasavelle. Kun niitä poltetaan korkealle, toisista tulee tummia, toisista vaaleita, toisista punasaven värisiä. Niitä kannattaa katsoa läheltä, jolloin eroavuudet näkyvät parhaiten ja löytyy hienoja värejä, hän kertoo.

Kankaan mukaan sysäys näyttelytöihin tuli hänen saatuaan Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston apurahan materiaalikokeiluihin.

Kangas on puolet taideteollisuusalan yritys Wärkkäristä, joka on toiminut vuodesta 1979 Kortesjärven Ylikosken vanhassa kansakoulussa. Tuija Kangas ja puuseppä Olli Kangas valmistavat muun muassa koruja, keramiikkaesineitä, puutöitä, sisustusesineitä, tauluja ja vetoleluja. Wärkkäri sai viime vuonna Kauhavan vuoden käsityöläinen -palkinnon.

–Töitä olemme jo lopettelemassa hissukseen eläköityessämme. Tulevaisuudessa työskentelemme sitten hitaammalla eläkeläistahdilla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.