Nelikopteri auttaa kuvaamaan näyttävää ilmakuvaa vaikka kotikylästä

Kuva: Tomi Saarijärvi

Julkaistu:

Aihe:

Kauko-ohjattavista koptereista on parin viime vuoden aikana tullut arkisia, ja moni onkin ihastellut niiden kotikylän maisemista ottamia näyttäviä ilmakuvia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Suupohjan ammatti-instituutissa videotuotantoa opettava Tomi Saarijärvi hankki kopterin alun perin saadakseen nostettua kameran ilmaan. Hänen ensimmäisen nelikopterinsa rakensi vuonna 2011 hänen tuttavansa, lentokonemekaanikko ja kopteriharrastaja Kimmo Hantula. Saarijärvi on hyödyntänyt ilmakuvaa esimerkiksi opetus- ja markkinointimateriaalissa ja elokuvassaan Hukkakaurat. Hän iloitseekin, että video- ja elokuvatuotantoon tarvittava edistyneempikin teknologia on digiaikana tullut kaikkien kiinnostuneiden saataville.

–Ennen, filmituotantojen aikaan, kamerat ja laitteet olivat harvojen käytettävissä. Digitaalisuus on laskenut tuotantojen kustannuksia ja tuonut aivan uusia tekniikoita kuvaamiseen. Kamerakopterit edustavat juuri sellaista uutta ja kevyttä teknologiaa, joka on mullistanut videotuotannon.

Lue lisää Järviseudun Sanomien numerosta 29.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.