Ilmailu palasi päiväksi Kauhavalle

Clive Davidson ja Yak-11 nauttivat taitolentoesityksistä.

Julkaistu:

Aihe:

Entisen Lentosotakoulun alueella nähtiin ja kuultiin lauantaina silmukoita, savua ja ujellusta, kun ensimmäistä kertaa järjestetyt Wanhanajan lentopäivät toivat ilmailun takaisin kaupunkiin. Kävijöitä oli ennakkotietojen mukaan 2 500–3 000, mihin tapahtuman järjestäneellä LSK Business Parkilla oltiin tyytyväisiä.

Toimitusjohtaja Juha Jokelaisen mukaan Wanhanajan lentopäivistä halutaan uusi toistuva ilmailutapahtuma, jollaista vaille lentokoneista elävä Kauhava jäi pitkäikäisen Lentäjien juhannuksen lopetettua kesän 2015 jälkeen. Lentäjien juhannus järjestettiin ensimmäisen kerran 1945 ja vuonna 1947 siitä tuli jokavuotinen tapahtuma, joka keräsi huippuvuonnaan 2012 yli 20 000 kävijää.

Lentosotakoulun kenttä valmistui 90 vuotta sitten heinäkuussa 1927, ja se suljettiin 2014, kun koulutus siirrettiin kokonaisuudessaan Tikkakoskelle. Ensimmäinen koulutuskone nousi Kauhavan taivaalle 15.7.1929 eli Wanhanajan lentopäivillä vietettiin myös koulutuksen alkamisen 88-vuotisjuhlia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.