Seminaari pureutui puusuksiin

Vimpelin kunnantalolla markkinalauantaina pidetty Puusuksiseminaari tarjosi paljon uutta tietoa Vimpelin teollistumiseen ja vimpeliläisten työllistymiseen aikanaan vaikuttaneisiin puusuksiin.

Seminaarin pohjana oli seminaariyleisölle esitelty Puusuksia Suomesta -kirja, jonka on toimittanut Matti Siukonen. Seminaariin kuului Haapavedeltä Vimpeliin saapuneen suksiseppä Matti Ritolan (kuvassa) työnäytökset. Kunnantalolla pidetyssä seminaarissa oli tilaa myös kysymyksille, kommenteille ja muisteluille. Seminaarin päätteeksi oli mahdollisuus tutustua Vimpeli-Seuran ylläpitämään Suksitehdasmuseoon.

Juttu on luettavissa viikon 28 Järviseudun Sanomista.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.