Lappajärven ratsukoulu oli kyläläisille kunnia-asia

Jyväskyläläinen tietokirjailija Timo Hyytinen kirjoitti Lappajärven ratsukoulusta kirjan.

Julkaistu:

Aihe:

Punaisten hyökkäys Porvoon liepeillä sijaitsevaan Saksanniemen kartanoon 17. marraskuuta 1917 ajoi siellä majailleen Saksanniemen järjestyslipuston pakosalle. Saksanniemen kahakka oli samalla sisällissodan esinäytös.

Joulukuussa järjestyslipusto onnistuttiin perustamaan uudelleen Lappajärvelle, joka oli valkoisille suopeaa aluetta. Koulutusta jatkettiin muun muassa nykyisin museona toimivalla käräjätalolla. Nämä niin sanotut Lappajärven ratsukoululaiset olivat sisällissodan alkaessa ainoa valkoisten käytössä ollut sotilasosasto, jota oli ehditty määrätietoisesti aseistaa ja kouluttaa sodankäyntiin. Sodan aikana Lappajärven ratsukoulun nimi muutettiin Uudenmaan rakuunarykmentiksi.

Jyväskyläläinen tietokirjailija Timo Hyytinen on kirjoittanut ratsukoulusta kirjan Itsenäisyytemme alku. Se julkaistaan Lappajärven museon avajaisissa 4. heinäkuuta.

Lue ratsukoulun vaiheista Lappajärvellä Järviseudun Sanomien numerosta 26/2017.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.