Ampujien Mira Mäkelä valmentautuu nuorten MM-kisoihin

Lappajärven Ampujien Mira Mäkelä, 20, valmistautuu nuorten MM-kisoihin. Kuva: Mari Kahilakoski

Julkaistu:

Aihe:

Lappajärven Ampujien Mira Mäkelä valmistautuu parhaillaan nuorten kivääri- ja pistoolilajien MM-kilpailuihin, jotka järjestetään Saksan Suhlissa 22.–29. kesäkuuta. Ampumaurheiluliitto nimesi pari viikkoa sitten kisoihin kolme tyttöä ja kolme poikaa.

Nyt viimeistä kertaa nuorten sarjoissa kilpaileva 20-vuotias Mäkelä on valmistautunut kisoihin valmentajansa, kuopiolaisen Heikki Pääkkösen treeniohjelmalla ja isänsä Marko Mäkelän päivittäisellä opastuksella. Ampumaharjoittelua pienois- ja ilmakiväärillä on vähintään kolme kertaa viikossa, ja lisäksi treenataan fyysistä kuntoa.

–Koen, että vielä vähän haetaan sitä parasta kisakuntoa, mutta peruskunto on nyt hankittu kevään ja talven aikana, ja nyt sitten vain hiotaan sitä, hän kertoo.

Tarkkaa tavoitetta kisoista hän ei osaa itselleen asettaa.

–Haluan tehdä parhaani ja menestyä mahdollisimman hyvin, mutta hyvin vaikeaa on mitään tiettyä sijoitusta tavoitella, kun en ole ikinä käynyt yhtä kovassa kilpailussa.

Mäkelä rikkoi myös EM-rajan tammikuussa ampumalla ennätyksensä 412,9. MM-kisojen lisäksi paikka voi aueta heinä-elokuun vaihteen EM-kisoihin Azerbaidžanin Bakuun, jonne ampujia ei ole vielä valittu.

Lappajärven Ampujat harjoittelevat tällä hetkellä väliaikaisissa tiloissa terveyskeskuksen alakerrassa. Aiemmin keväällä Ampujat esitti vanhan kalahallin vuokraamista ampumahalliksi, kunhan sille oli ensin tehty kuntokartoitus. Sopivien tilojen haku on kuitenkin yhä kesken.

Lue koko juttu Mäkelän valmentautumisesta sekä Ampujien tiloista Järviseudun Sanomista 22/2017.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.