Viisi nuorta sairaalaan Kauhavan rivitalopalosta sunnuntaina

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kauhavan Aurakujalla syttyi viiden huoneiston rivitalossa varhain sunnuntaiaamuna tuhoisa asuntopalo. Palo sai toistaiseksi tuntemattomasta syystä alkunsa varastosta, josta se levisi katon kautta rivitalon päätyhuoneistoon, jossa viisi nuorta oli ilmeisesti ollut edellisenä iltana juhlimassa.

Päätyöhuoneisto tuhoutui uudelleenrakennuskuntoon, mutta palo saatiin rajattua ennen kuin se levisi muihin huoneistoihin. Kaikki viisi nuorta ehdittiin pelastaa liekeistä. Neljä heistä oli jo maanantaina päässyt sairaalasta terveystarkastuksen jälkeen kotiin, mutta yksi palovammoja saanut oli yhä sairaalahoidossa.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos sai sammutustehtävähälytyksen suurena, ja vasteeksi lähtivät yksiköt Kauhavalta, Ylihärmästä ja Lapualta sekä nostolava. Hälytyksen oli palopäällikkö Hannu Purasen mukaan tehnyt ohikulkenut nuori, joka oli myös käynyt herättämässä muiden huoneistojen asukkaat. Palavaan huoneistoon meneminen olisi pahentanut tilannetta, joten vasta palokunnan aloitettua sammutuksen selvisi, että siellä oli ihmisiä.

Mainos

–Ensimmäisenä kohteessa oli Kauhavan yksikkö, joka aloitti sammutustyön. Siinä selvisi sitten, että sisältä kuuluikin ääniä, ja sammutustehtävä muuttui pelastustehtäväksi. Savusukeltajat menivät sisään ja löysivät sieltä ensin yhden tytön ja toivat hänet ulos. Lopulta kaikki viisi saatiin pelastettua. Yksi pojista pelastettiin ikkunan kautta, Puranen kertaa tapahtumien kulun.

–Nämä henkilöt kävivät kuoleman porteilla asti, sillä pelastuminen oli sekunneista kiinni. Kauhavan paloaseman yksikön ripeää toimintaa on kiittäminen siitä, että ihmiset saatiin asunnosta ajoissa ulos, Puranen kertoo.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.