Saapasnevalle suunniteltu tuulivoimapuisto herättää keskustelua

Viime viikkojen aikana Lappajärvellä on keskusteltu alueelle suunnitellusta tuulivoimapuistosta. Lappajärven ja Evijärven MTK:t järjestivät toukokuun alussa aiheesta keskustelu- ja tiedotustilaisuuden, jossa käsiteltiin tuulivoiman vaikutuksia kunnan asukkaisiin, alkutuotantoon ja luontoympäristöön.

Lappajärvellä voimaloita kaavaillaan Itäkylän takana sijaitsevalle Saapasnevalle.

–Voimaloita tulisi alueelle yhteensä 17 kappaletta, toteaa Lappajärven kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi.

Nykysäännösten mukaan kunnan toimenpiteillä voidaan luvittaa enintään kymmenen myllyn alue. Sitä suurempi – kuten myös Saapasnevalle suunniteltu 17 voimalan puisto – vaatii alueen merkitsemistä maakuntakaavaan.

Lue aiheesta lisää keskiviikon Järviseudun Sanomista.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.