• Kälviäläisen Vänttälän tilan Kauko Salo myy viljatuotteistaan suurimman osan Reko-ryhmissä. Hän on pannut merkille Reko Järvilakeuden hiljentymisen.

Reko-myynti hidastunut Järvilakeudella

Facebookissa toimivien Reko-lähiruokarenkaiden alkuaikojen räjähdysmäinen suosio on alkanut tasaantua. Myös Evijärvi-Lappajärvi-Kortesjärvi- sekä Kauhava-Härmät-reiteillä syksystä 2015 asti toimineen Reko Järvilakeuden aktiiviset asiakas- ja tuottajamäärät ovat huvenneet alkuajoista etenkin Järviseudun puolella, vaikka ryhmän jäsenmäärä on kasvanut 2 000:een. Facebook-ryhmässä on kuun alusta saakka käyty huolestunutta keskustelua hiipuvasta myynnistä ja pohdittu, mitä esimerkiksi valikoimalle tai aikatauluille olisi tehtävissä.

Useissa Reko-ryhmissä viljatuotteitaan myyvä tuottaja Kauko Salo kälviäläiseltä Vänttälän tilalta on keskustellut asiasta muiden tuottajien kesken. Kyseessä on noidankehä, jossa vähemmän tuottajia tarkoittaa vähemmän asiakkaita ja se puolestaan vielä vähemmän tuottajia.

–Tällä kehityksellä toiminta on vaarassa loppua. Pitäisi saada vähän lisää tuottajia sekä aktivoitua tilaajia jotenkin. Se on monen asian summa, Salo kertoo.

Lue lisää tuottajien, asiakkaiden ja ryhmän ylläpitäjän kommentteja aiheeseen liittyen keskiviikon Järviseudun Sanomista.

Jaa juttu: