Jääkärit korostivat tahtoa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

– Olemme Suomen vapauden ja kansallisuuden huikean tarinan äärellä. Olemme suomalaisen sankaritarinan äärellä, tarinan jota meidän tulee muistella ja jota meidän tulee muistaa, totesi puolustusministeri Jussi Niinistö avatessaan uudistetun Suomen Jääkärimuseon perusnäyttelyn Kortesjärvellä lauantaina, 22. huhtikuuta.

Puolustusministeri Niinistö muistutti, että jääkäreiden merkitys isänmaallemme on moninainen.

Jääkäreillä oli vaikutus siihen, miten puolustusvoimia kehitettiin ennen toista maailmansotaan. Leimallista oli aktiivisuuden henki – määrällisesti alivoimainen ei voi jäädä odottamaan tappamistaan, vaan sen on hakeuduttava aloitteellisuuteen. Tämä näkyy puolustusvoimissa muun muassa mottitaktiikan kehittämisenä, totesi Niinistö.

–Paras tapa vaalia jääkäreiden perintöä on ylläpitää edellytyksiä vapaan ja itsenäisen Suomen tarinan jatkuvuudelle. Jääkärien korostama tahto on pysynyt korkeana. Valtaosa suomalaisista haluaa edelleenkin puolustaa maataan kaikissa olosuhteissa.

Uudistetussa näyttelyssä kuuluu aikaisempaa enemmän jääkäreiden ääni. Museossa voi muun muassa kuunnella vaasalaisen rehtori Tauno Kuusimäen 1970-luvulla tekemiä haastatteluja, joissa miehet muistelevat jännittäviä jääkärivuosiaan. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.