Ennakkoäänestys aktiivisinta Kauhavalla

Kuntavaalien ennakkoäänestyksessä annettiin alustavien tietojen mukaan yli 1,1 miljoonaa ääntä. Ennakkoon äänesti noin 26.3 prosenttia äänioikeutetuista. Edellisissä kuntavaaleissa vuodelta 2012 vastaava luku ennakkoäänestyksen päätyttyä oli noin 24,4 prosenttia.

Järviseudun Sanomien levikkialueella ahkerimmin ennakkoon äänestettiin Kauhavalla, missä 35 prosenttia äänioikeutetuista antoi äänensä ennakkoon. Ennakkoäänestäjiä oli 4625 henkilöä. Alajärvellä, Lappajärvellä ja Vimpelissä ennakkoäänestäjiä oli prosentuaalisesti tismalleen saman verran, 31,2 prosenttia. Alajärvellä ennakkoon äänesti 2412 henkilöä, Lappajärvellä 818 ja Vimpelissä 757. Evijärvellä ennakkoäänestysaktiivisuus jäi hieman vähäisemmäksi, 26,1 prosenttiin. Ennakkoäänestäjiä oli siellä 531 kappaletta.

Jaa juttu: