Yhteismetsän osakkuus kiinnostaa metsänomistajia

Kauhavan yhteismetsän pinta-ala on kasvanut noin 200 hehtaaria vuodesta 2011, jolloin yhteismetsä perustettiin. Pinta-alaa on nyt yli 1600 hehtaaria ja osakkaita 82. Yhteismetsässä on kaikkiaan 110 palstaa. Pienin metsäpalsta on 0,35 hehtaaria.

Mainos

– Viimeisen vuoden aikana kiinnostus yhteismetsään liittymiseen on lisääntynyt selvästi, kertoo yhteismetsän hoitokunnan jäsen Arto Valkama.
Muualla kuin Kauhavalla asuvien osuus yhteismetsän osakkaista on jo 60 prosenttia.
Kauhavan yhteismetsä järjesti avoimet ovet -tapahtuman 23. maaliskuuta. Jalkautumisen tarkoituksena oli lisätä tietoa yhteismetsän toiminnasta ja vastata kiinnostuneiden kysymyksiin. Tapahtuman järjestivät Kauhavan yhteismetsä ja Suomen metsäkeskuksen Pohjalaiset metsät aktiivisiin käsiin -hanke.
Pohjalaiset metsät aktiivisiin käsiin -hankkeen projektipäällikkö Riitta Koivukoski kertoi, että erityisen paljon kiinnostusta ja tiedusteluja on tullut henkilöiltä, jotka asuvat muualla. Siksi kunnalliset yhteismetsät jalkautuvat myös Helsinkiin, jossa vastaava avointen ovien -tilaisuus järjestetään 10. toukokuuta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.