Lukijan mielipideartikkeli:

Unelma hyvästä elämä

652db931b03434af33c6ed02458509c9.jpg

Jokaisella meillä on unelmia.Jo lapsena kysyttäessä mikä sinusta tulee isona, tulee vastaukseksi poliisia, palomiestä, traktorimiestä, hoitajaa, kampaaja ja opettajaa. Yksi omista lapsistani unelmoi pienenä, että hänestä tulee ranskalaisten perunoiden paistaja.

Uskaltaisin väittää, että meillä kaikilla on toiveena hyvä elämä. Nuorena toiveena on saada kavereita, opiskelupaikka, puoliso ja niin edelleen. Aikuinen haluaisi hyvän ja mieleisen työpaikan, oman kodin, elinympäristön missä on hyvä olla ja tarvittavia aktiviteetteja. Ikääntyessä korostuu terveyden merkitys, palveluiden saatavuus ja niiden laatu.

Uskaltaisin väittää, että kukaan ei unelmoi syrjäytymisestä, kodittomuudesta, yksin jäämisestä.

Kuntavaalit ovat jo aivan ovella. Nyt on aika pohtia oman paikkakuntansa elinympäristöä. Tarjoaako paikkakuntamme puitteet hyvälle elämälle niin, että kenenkään ei tarvitsi jäädä ulkopuoliseksi ja ilman tarvittavia palveluita.

Mitä itse ajattelen kuntavaaliehdokkaana, mitä pidän tärkeänä?

Haluan, että palvelut olisivat jokaisen kuntalaisen saatavilla, myös niiden ikäihmisten, jotka asuvat taajama-alueiden ulkopuolella. Meidän tehtävänä on taata jokaiselle vanhukselle inhimillinen elinympäristö ja tarvittava apu ja tuki. Sen pitäisi olla meidän yhteinen tahtotila.

Sydäntäni lähellä ovat erityisesti lapset ja nuoret. Meidän aikuisten velvollisuus on huolehtia siitä, että heillä on sellainen elinympäristö, jossa on turvallista ja hyvä kasvaa aikuisuuteen.

Konkretian tasolla tähän tarvitaan hyvät päivähoito ja kouluolosuhteet, eli terveet päivähoito-ja koulurakennukset sekä tarvittavat tukitoimet. Jos lapsella on esimerkiksi koulunkäyntiongelmia, niihin pitää tarttua varhaisessa vaiheessa ja taata kaikki tarpeelliset tukitoimenpiteet. Tähän kuluu mm. se, että resurssit järjestetään niin, että jokaisella koulualueella on mahdollisuus antaa tarvittava tuki. On riittävästi henkilökuntaan esim. koulunkäyntiavustajia, mahdollisuus pienryhmiin, kuntoutukseen ja tarvittaviin materiaaleihin.

Jokainen lapsi ja nuori on niin arvokas, että hänen kuuluu saada kaikki tarvitsemansa apu. Taloudellisesti kannattavampaa on ennaltaehkäiseminen ja varhainen puuttuminen. Syrjäytynyt lapsi ja nuori on inhimillisesti ja taloudellisesti liian iso menetys.

Anna-Maria Sironen, kuntavaaliehdokas, kd

Kauhava

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.