Lukijan mielipideartikkeli:

Modernin demokratian vallankumous

7fdb516f41efe75cf1748633aac859a7.jpg

Minulla on idea, joka voi mullistaa poliittisen kentän toiminnan tulevaisuudessa.Se on palvelu päätöksenteon tueksi. Palvelua voisi kuvailla politiikan Wilmaksi, joka on tuttu viestikanava koulua käyvien lasten vanhemmille. Otan tämän verkkopalvelun ja älypuhelinsovelluksen käyttööni mahdollisen valtuustokauteni alkumetreillä.

Olen luonut ystävieni kanssa työkalun päättäjien vuorovaikutukseen tukijoidensa kanssa. Tarkoituksena tuoda politiikka lähemmäs jokaista äänioikeutettua, antaa mahdollisuus vaikuttaa ja herättää kiinnostus yhteisten asioiden hoitamiseen etenkin nuorissa. Palvelussa voit tehdä aloitteita edustajallesi, äänestää siitä miten edustajasi pitäisi käyttää äänensä, keskustella sidosryhmäsi ja edustajasi kanssa. Sinulla on mahdollisuus seurata edustajasi äänestyskäyttäytymistä ja historiaa, tarkistaa onko hän luottamuksesi arvoinen. Palvelu on kohdistettu kunnallispolitiikkaan, mutta päämääränämme on, että tämä on tulevaisuudessa käytössä jokaisella kansanedustajalla. Näin modernin demokratian tulisi toimia; olisi pitänyt toimia jo vuosikaudet.

Suomi on ollut historiassa edelläkävijämaa demokratiassa. Meidän tulee säilyttää tämä asema tulevaisuudessakin. Koska olisi parempi aika päivittää demokratian toteutuminen 2010-luvulle, kuin maamme itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna?

Veli-Matti Lillbacka

Kuntavaaliehdokas, kok. Kauhava

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.