Lukijan mielipideartikkeli:

Yhteistyö on avain menestykseen

633ad04911b9ff78ce6e391fd459409b.jpg

Kun vastavalmistunut nuori tai talon rakentamista suunnitteleva perhe harkitsee Lappajärvelle muuttamista, hän pohtii luultavasti kuntamme työpaikkoja, palveluita ja ympäristöä.

Löytyykö kunnasta tarpeeksi kiinnostavia harrastuksia? Tuetaanko yrittäjyyttä tarpeeksi? Onko lähikoulu kunnossa? Tulevien kuntapäättäjien tehtävänä on hioa kotikunnastamme entistä elinvoimaisempi ja houkuttelevampi paikka, joka kannustaa uusia asukkaita muuttamaan tänne.

Miten sitten kääntää nykyinen muuttotappio voitoksi? Maailma muuttuu ympärillämme hurjaa vauhtia, eikä yksittäinen kunta pysty välttämättä vaikuttamaan suuriin globaaleihin trendeihin. Voimme kuitenkin tarjota vaihtoehtoja, joita muilla ei välttämättä ole: Kaunista järveä, yhteisöllisyyttä ja isoja mahdollisuuksia.

Lappajärven kunnan elinvoimaisuus lähtee järvestämme. Kyse ei ole pelkästä turismista, vaan arkipäiväisistä asioista: Onko vesi uimakelpoista, ovatko rannat raivattu risuista tai saako järvestä kalaa? Järviveden laatu on tärkeä asia, likainen vesi ei houkuttele ketään. Jokaisen kuntalaisen ja alueemme yrityksen tulisi kiinnittää huomiota tekoihin, joilla järviveden laatua voitaisiin parantaa. On meidän yhteinen tehtävämme pitää Euroopan suurimmasta kraatterijärvestä huolta.

Lappajärven kunnan tulee jatkossa kannustaa yhdistyksiä, kerhoja ja urheiluseuroja entistä tiiviimpään yhteistyöhön. Toivon, että tällaista yhdessä tekemisen meininkiä syntyy viimeistään tulevana kesänä, kun Lappajärven Veikot pelaa historiallisesti ensi kertaa naisten superpesistä ja Kivitippu aloittaa jälleen toimintansa. Käsissämme on kuntamme kokoon nähden jättimäiset mahdollisuudet, nyt tarvitaan vain rohkeita ratkaisuja näiden mahdollisuuksien hyödyntämiseksi.

Mainos

Lappajärvellä on mahdollisuuksia houkutella uusia asukkaita, mutta se vaatii yhteistyötä ja hyvää henkeä. Sote-asiosta murehtimisen aika on kohta ohi ja tulevaisuuden kuntapäättäjät pystyvätkin keskittymään työssään kaikista olennaisimpaan tehtävään: Lappajärven kehittämiseen ja uusien asukkaiden houkuttelemiseen.

Juho Korpela

Kuntavaaliehdokas (kesk.)

Lappajärvi

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Urpo Purola.

Geopark, Järviseutu, Kivitippu

UNESCON Geopark-status on myönnetty 177:lle eri puolilla maailmaa sijaitsevalle geologisesti ainutlaatuiselle ja matkailun mahdollistaville alueelle.

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Urpo Purola.

Geopark, Järviseutu, Kivitippu

UNESCON Geopark-status on myönnetty 177:lle eri puolilla maailmaa sijaitsevalle geologisesti ainutlaatuiselle ja matkailun mahdollistaville alueelle.

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.