Lukijan mielipideartikkeli:

Evijärven kunnan todellinen tilanne ei ole kehuttava

281f744b98757c0971d91a65a5ed2edd.jpg

Evijärven keskustapuolueen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Sulkakosken kehukirjoitus Evijärven kunnan tilanteesta ansaitsisi jälleen kerran paikan kansanrunousarkiston totuudenkierron kokoelmasta, jos sellainen olisi olemassa.

Kuntamme tilanne ei ole todellisuudessa kehuttava. Kylmä tosiasia on, että lähikuntia vertailtaessa Evijärvellä talousarviossa vuosikatteen prosenttiosuus poistoista on vain 27, kun lähikuntien vastaavat luvut ovat Vimpeli 213 prosenttia, Alajärvi 124 prosenttia, Kauhava 97 prosenttia ja Lappajärvikin 91 prosenttia. Tämä kertoo, että kuntamme pystynee vuosikatteellaan rahoittamaan vain vähän yli neljänneksen poistoista.

Vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentti 0,65 on toiseksi korkein lähikunnissa.

Evijärvellä on vuosien ajan hehkutettu ”maakunnan parasta työllisyysastetta”. Olisi hyvä tarkastella, kuinka evijärveläiset työllistyvät. Kuntapäättäjien ansiota ei ole, että meillä on paljon ahkeria ihmisiä, jotka käyvät työssä kunnan ulkopuolella. Muuttotappio ”korjaa” myöskin hyvin tehokkaasti työttömyystilannetta. Monet ymmärtävät, ettei heillä ole tulevaisuutta ja vaikutusvaltaa Evijärvellä ja muuttavat pois. Nykyisellä muuttotappiovauhdilla laskennallisesti Evijärveltä lähtee viimeinen vakituinen asukas pois ennen vuotta 2080.

Kuluneella valtuustokaudella keskustapuolueen ylivallallaan harjoittama jälki on hirvittävää. Aika ja energia on tuhlattu epärealististen miljoonarakennelmien suunnitteluun ja samanaikaisesti kunnan rakennuskanta happanee käsiin. Lahdenkylän koulu, Antinrinne ja osa rivitaloista olisivat vaatineet jo vuosia päätöksiä ja toimenpiteitä. Soten tullessa tilanne on toivoton jos Antinrinteen kiinteistömme ovat käyttökelvottomia. Minnehän vanhuksemme kyyditään sitten, ja onko meillä edes lähiterveysasemalle tiloja?

Suurin ongelma Evijärvellä on vuosikymmeniä ollut, että päätökset tehdään todellisuudessa muualla kuin valtuustosalissa. Tilanne on kuluvalla valtuustokaudella ollut jopa entistä pahempi, kun perussuomalaiset ja kristilliset ovat toimineet lähes tahdottomana äänestyskoneena keskustan jatkona. Kun asukkaitten ääni ei kuulu, kylät näivettyvät ja tyhjentyvät.

Meno on ollut näköalatonta pikku piirin suhmurointia. On unohdettu tulevat kuntakentän haasteet ja asukkaitten välttämättömät tarpeet. Tarvitaan muutos! Turha kuvitella, että muutos tapahtuu vallassa olevan ryhmän sisältä. Heillä ei ole muutokseen tarvetta.

Lasse Vertanen

Kunnanvaltuutettu, SDP

Evijärvi

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Tuomo Vihriälä kirjoittaa sen puolesta, että Olli Rehn valittaisiin Suomen presidentiksi.

Olli Rehn paras pressaksi

Suomi tarvitsee tämän päivän sekavassa maailmassa vakaan, harkitsevan ja tiukoissakin tilanteissa kokeneen presidentin. Olli Rehnin

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Tuomo Vihriälä kirjoittaa sen puolesta, että Olli Rehn valittaisiin Suomen presidentiksi.

Olli Rehn paras pressaksi

Suomi tarvitsee tämän päivän sekavassa maailmassa vakaan, harkitsevan ja tiukoissakin tilanteissa kokeneen presidentin. Olli Rehnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.