Kotiseudun käsite on yksilöllinen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Jokaisella meistä on oma kotiseutunsa. Kotiseutu on yksilöllinen käsite. Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla toteutettavassa Pohjalainen kotiseutu -hankkeessa kartoitetaan alueen asukkaiden kotiseutukäsityksiä.

Kotiseutukokemuksia on kartoitettu kyselyllä. Järviseudun alueen asukkaille on satunnaisotannalla lähetetty 950 kyselylomaketta, vastauksia saatiin 117. Kyselyn jälkeen eri pitäjissä on järjestetty työpajoja, joissa on keskusteltu ja analysoitu vastauksia.
– Kyselyssä ja keskustelussa on löydetty kotiseudusta yhteisiä piirteitä, vaikka keskusteluissa ei välttämättä olla samanmielisiä. Yhdistävät piirteet erottavat muista, toteaa hankkeen projektipäällikkö Timo Suutari.
Tutkijayhteisölle Pohjalainen kotiseutu -hanketta esitellään maaliskuussa Saksassa kansatieteen alan kongressissa.
Hanketta hallinnoi Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti. Hanke saa rahoituksen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman Aisaparille osoitetusta myöntövaltuudesta. Yksityisen rahoitusosuuden on koonnut Lappajärvi-Seura alueen kaikkien kotiseutuyhdistysten puolesta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.