Järvinäkymä esiin

Purmojärven rantaa on raivattu talkoilla jokisuun alueelta, alue on lähinnä vesijättömaata. Raivausta on tehty kylätoimikunnan aloitteesta. Kyläläiset ovat tehneet raivauksia myös omilla ranta-alueillaan. Järvinäkymä tulee nyt paremmin esiin.

–Yhteisiä ranta-alueita on raivattu viimeksi viitisentoista vuotta sitten, muistelee raivaustyössä mukana ollut Lasse Kari.
–Raivattavilla vesijättömaa-alueilla kasvoi pääasiassa pajukkoa. Jonkin verran myös isompaa puuta. Isompia oksia kerätään Näkinkallion rannalle koottavaan pääsiäiskokoon.
Alueella olevat isommat puut kerätään ja tehdään klapeiksi Näkinkallion ja Isokankaan laavuille. Kylätoimikunta järjestää klapitalkoot myöhemmin keväällä, kun aurinko rupeaa paistelemaan.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.