Lukijan mielipideartikkeli:

Kolumni: Yhdessä eteenpäin

3102e507c3049db2daf135e36367dea6.jpg

Olemme pian uudella itsenäisyytemme vuosisadalla. Haluamme kaikki kohdata tulevan varmasti positiivisin odotuksin. Perusasiat ovat samat kuin päättyneellä vuodella. Meillä on mahdollisuus tehdä asioita hiukan toisinkin.

Perinteet ovat tärkeitä ja niistä on syytä ottaa oppia. Samalla on kuitenkin muistettava, että menneisyyden vanhat menestyskaavat eivät saa olla uuden esteenä. Kysymys kuuluu: ”Uskallammeko tarttua kiinni meille tuleviin uusiin mahdollisuuksiin?” Monen suusta olen kuullut, että Euroopan suurinta kraatterijärveä ei ole osattu hyödyntää eikä muuttaa euroiksi. Tämä on totta, mutta toteamukset eivät riitä vaan meidän on yhdessä toimittava.
Kunnanvaltuusto hyväksyi Elinvoimapoliittisen ohjelman vuodelle 2021. Minusta siinä on suuntaviiva, johon lähdemme erilaisten toimenpiteiden kautta etenemään.
Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi on Lappajärvelle uuden ajan alku, jos niin haluamme. Kivitippu kiinteistönä sai tammikuun alussa uuden omistajan. Nyt haetaan pikaisesti uutta yrittäjää ja vanavedessä lisää pienempiä yrityksiä. Yksi strateginen tavoite vetovoimainen matkailukunta edellyttää mm. tätä. Toinen strateginen tavoite koko elämän kokoinen asuinkunta pitää saada myös kuntoon. Kolmantena yhtä tärkeänä tavoitteena on yrittäjyyteen ja työhön panostava kunta.
Näihin asioihin jokainen lappajärveläinen voi antaa oman tärkeän panoksensa. Se on oikeastaan edellytys onnistumiselle. Jokainen henkilökohtainen toisen ihmisen kohtaaminen on ensiarvoisen tärkeää. Yleinen fiilis syntyy tästä ja antaa ensivaikutelman paikkakunnasta. Kyse ei ole mistään hienouksista vaan aidosta ystävällisyydestä.
Kohtaamisen lisäksi Lappajärvelle tuleva ihminen saa mielikuvan, miten tienvarret. Pihat ja rakennukset on hoidettu. Tietenkin tärkeän kuvan antaa se miltä ainutlaatuinen järvemme näyttää. Onko rannat risukkoituneet ja kaislittuneet? Meillä pitää näkyä tekemisen meininki ja tunne, että täällä viihdytään. Nostetaan yhdessä Lappajärven markkina-arvoa asumispaikkana, yrittämisen paikkana ja työpaikkana.

Kateus voimavaraksi

Säälin saa lahjaksi, mutta kateus pitää ansaita -sanonta pitää varmasti paikkansa. Kateus on oikein suunnattuna valtava voimavara. Kateus näyttää toisaalta saattaneen meidät myös ahneuden yhteiskuntaan, jossa vain ja ainoastaan oma etu hallitsee käyttäytymistä.
Nyt on hyvä esittää kysymys: ”Missä on vanha tuloksia tuttava pohjalainen kateus”? Kysehän oli siitä, että kun naapuri menestyi jollakin, päätti toinen naapuri kokeilla samaa. Lappajärveltäkin tästä löytyy takavuosilta valtavasti positiivisia esimerkkejä.

Pauli Kankaanpää
Elinkeinoasiamies

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.