Soini säilyttää veroprosentit ennallaan

Kunnanvaltuusto päätti maanantaina, että soinilaisten kunnallisverotus toteutetaan ensi vuonna kuluvan vuoden malliin. Veroprosentti on Soinissa 21,75.

Talousarviossa 2016 verotuksella koottavaksi määräksi on arvioitu noin 5,98 miljoonaa euroa, mutta tammi-syyskuun kertymän ja marraskuun maksuunpanotilitysarvion sekä Kuntaliiton arvion mukaan todellinen kertymä olisi 180 000 euroa pienempi. Vuoden 2015 tilinpäätöksessä vastaava luku oli 6,1 miljoonaa.

Kuntaliiton ennuste vuodelle 2017 on nykyisellä prosenttiyksiköllä 5,82 miljoonaa euroa, kun muun muassa valtion talousarviopäätökset alentavat kuntien verotuloja.

Myös kiinteistöveroprosentit säilyvät Soinissa ennallaan. Yleinen kiinteistöveroprosentti on 1,1, vakituisten asuinrakennusten 0,50, muiden kuin vakituisten asuntojen veroprosentti 1,25 ja yleishyödyllisten yhteisöjen veroprosentti 0,0. Rakentamattomista asuinpaikoista ei veroteta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.