Alajärvi investoi ja saneeraa innolla

Alajärven kaupunginvaltuusto päätti eilen, että ensi vuoden budjettiin varataan miljoona euroa ylipainehallin rakentamiseen. Monitoimihalli nousee vuonna 2018. Ely-keskukselta voidaan saada jopa 600 000 euron investointiavustus ylipainehalliin, jota hyödyntävät harjoittelussa pesä- ja jalkapallo sekä yleisurheilu. Monitoimihallin kustannuksista valtio korvannee 750 000 euroa, jolloin hankkeista jäisi maksettavaa yhteensä vajaat 4 miljoonaa euroa, mikäli kustannusarviot pitävät paikkansa.

Lisäksi valtuusto päätti luopua kehitysvammaisten ohjatun ja tuetun asumisen palvelusetelistä ja kaupunki hakee nyt uudelleen ARA:lta avustusta 8-paikkaisen asuntoyksikön rakentamiseen. Sen kustannusarvio on noin 1,5 miljoonaa euroa. Asuntolan paikka on suunniteltu terveyskeskuksen ja eläinlääkärin talon läheisyyteen. Vastaus ARA:lta saataneen tammi-helmikuussa.

Terveyskeskuksen laaja saneeraushanke on käynnistynyt. Urakan kustannusarvio on noin 4,5 miljoonaa, josta uudisrakentamisen osuus on 60-70 prosenttia. Päiväkodin rakennustyöt Kullanmutkan alueella ovat käynnistyneet ja hirrestä valmistuvan Mäntymäen päiväkodin hinta tulee olemaan noin 2,2 miljoonaa euroa. Koulukeskuksen laaja saneeraus puolestaan on jo loppupuolella.

Jaa juttu: