Valtuutettujen määrä entisellään Vimpelissä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Ensi kesäkuussa toimikautensa aloittavan Vimpelin uuden kunnanvaltuuston paikkamäärä on säilymässä nykyisen suuruisena eli 21 valtuutetussa. Uusi kuntalaki mahdollistaa muiden muassa sen, että valtuuston koko on kunnan harkinnassa. Valtuutettuja valitaan pariton määrä kunnan asukasluvun perusteella siten, että asukasluvun ollessa enintään 5 000, valtuutettuja valitaan vähintään 13.

Vimpelin kunnanhallitus perustelee valtuuston päätettäväksi tulevaa 21 valtuutetun määrää sillä, että tekninen lautakunta palautuu kunnan omaan organisaatioon ensi vuoden alussa. Sivistystoimen osalta yhteistyö jatkuu edelleen Alajärven kanssa. Perusturvayhteistyö Alajärven kanssa jatkuu näillä näkymin vain vuoden 2018 loppuun. Hallitus katsoo kunnan toimialan muuttuvan sisällöllisesti 1.1.2019 alkaen suunniteltujen sote- ja maakuntahallintoon liittyvien muutosten takia. Hallituksen mielestä muutosvaiheessa on päätöksenteon hyväksyttävyyden ja edustuksellisen demokratian kannalta perusteltua jatkaa nykyisellä 21 valtuutetun lukumäärällä.

Valtuuston päätös vähimmäismäärää suuremmasta valtuutettujen lukumäärästä tai aiemman muuttamisesta on ilmoitettava oikeusministeriölle vaalivuotta edeltävän vuoden loppuun mennessä. Valtuuston koon pienentämistä on tarvittaessa mahdollista arvioida myöhemmin uudelleen ja tehdä päätös ennen vuonna 2021 käytäviä kuntavaaleja.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA