Nuoret isännät uskovat maidontuotantoon

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Lypsykarjatilat vähenevät vauhdilla alueellamme. Kun esimerkiksi Alajärvellä oli 217 lypsykarjatilaa vuonna 1995, oli niitä viime vuonna enää 73. Lappajärvellä lehmiä lypsetään vielä noin 20 tilalla, Evijärvellä 32:lla.
Jatkavat tilat ovat taloudellisesti tiukalla, sillä maidon tuottajahinta on romahtanut ja uuden EU:n ohjelmakauden muutokset tiputtavat tukia. Isot investoinnit ovat jäissä, sillä tiloilla ollaan odottavalla kannalla.
Lappajärven Aholassa uskotaan maidontuotantoon: 50 lehmän pihattoa pyörittävät serkukset Juha-Matti ja Markus Rantala. Nuoret isännät saivat vetovastuun sukutilasta pari vuotta sitten.
Rantalan isäntien ajatuksia luettavissa tämän päivän Järviseudun Sanomissa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.