Järviseudun kunnat vetävät maahanmuuttajia

Julkaistu:

Aihe:

Yleisradion verkkosivuilla julkaistiin tänään kuntakone, josta kuka tahansa pääsee tarkastelemaan oman ja muiden kuntien vetovoimaisuutta.

Vetovoimaisuutta mitattiin aluetutkija, valtiotieteiden tohtori Timo Aron asettaman 11 eri muuttujan perusteella. Näistä tekijöistä kuntien elinvoimaisuuden kannalta tärkeimpinä Aro pitää Ylen jutun mukaan väestöennustetta sekä työikäisten osuutta. Aron mukaan parhaimmin pärjäävät sellaiset alueet, joista löytyy hyvät liikenneyhteydet sekä korkeakoulu.

Kaikissa Järviseudun kunnissa maahanmuutto on ollut positiivista vuosina 2010–15. Lappajärvellä lisäksi keski- ja hyvätuloisten muutto oli vuosina 2009–13 +0,1%, ja Evijärvellä 25–54-vuotiaiden nettomuutto 2010–14 oli +0,1%.

Alajärvi, Kauhava, Evijärvi, Lappajärvi ja Vimpeli löytyvät kuitenkin vasta sijoilta 249, 251, 255, 270 ja 287. Sen sijaan Etelä-Pohjanmaan kunnista Seinäjoki ja Lapua pärjäsivät hyvin useammilla eri mittareilla.
Muuttovoittoisimmat kunnat ovat jakautuneet melko tasaisesti eri puolille Suomea. Kolme eniten väkeä vetävää kuntaa ovat kuntakoneen mukaan Jomala, Kauniainen ja Lemland.
Ylen kuntakoneeseen pääset tästä linkistä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.