Alajärvi kuntaliitoksen kannalla, Vimpeli vastaan

Julkaistu:

Aihe:

Alajärven kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että Alajärven kaupunki hyväksyy erityisen kuntajakoselvittäjän 24.helmikuuta tekemän kuntarakennelain mukaisen esityksen ja siihen liittyvän yhdistymissopimuksen, jonka mukaan Vimpelin kunta yhdistyisi Alajärven kaupunkiin 1. tammikuuta 2017.

Tapio Höykinpuro (kesk.) teki kaupunginhallituksen kokouksessa Kuisma Kujalan (kesk.) kannattamana esityksen, että yhdistymissopimus hylättäisiin. Äänestyksessä kuntaliitoksen puolesta olivat Esko Rintamäki (kesk.), Markku Leppäkangas (ps.), Aino Kanervikkoaho-Kataja (kd.), Anne Matokangas (ps.), Tiina Paalijärvi (kesk.), Sari Palmu (kesk.) ja Tuomo Paavola (kok.). Kuntaliitosta vastustivat Tapio Höykinpuro ja Kuisma Kujala, joiden perusteluna asialle oli Vimpelin kunnan kielteinen kanta, “minkä vuoksi emme halua rakentaa jännitettä Alajärven ja Vimpelin välille.” Kaarina Paalijärvi (kok.) äänesti tyhjää.

Mainos

Vimpelin kunnanhallitus otti maanantain kokouksessaan yksimielisesti kielteisen kannan kuntaliitokseen Alajärven kanssa.

Valtuustot päättävät asiasta 25. huhtikuuta. Jos toisen tai kummankin kunnan kanta kuntaliitokseen on kielteinen, lopullisen päätöksen yhdistymisestä tekee valtioneuvosto.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.