Aatteista taisteluun

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Aatteista taisteluun
Kortesjärvellä sunnuntaina 17. huhtikuuta järjestettävän jääkäriseminaarin aiheena on ”Aatteista taisteluun”.
Seminaarissa FT Jussi Jalonen alustaa aiheesta ”Suomen jääkäriliike esimerkkinä ensimmäisen maailmansodan separatisti- ja vierastaistelijaliikkeistä”.
Toisena luennoitsijana on everstiluutnantti, ST Vesa Valtonen. Hänen aiheenaan on ”Schmarden – jääkäripioneerien hyökkäystaistelu”. Schmardenin taistelu käytiin heinäkuussa 1916 Saksan itärintamalla. Taisteluun osallistui suomalaisista miehistä koottu Jääkäripataljoona 27:n pioneerikomppania osana saksalaisen reservijääkäripataljoona 1:n muodostamaa osastoa. Schmardenin taistelun vuosipäivä on myös suomalaisen pioneeriaselajin juhlapäivä.
Alustusten jälkeen on paneelikeskustelu.
Jääkäriseminaari järjestetään Kortesjärvellä jo 19. kerran. Kello 13 alkava seminaari on tänä vuonna Purmojärven koululla. Päivän tapahtumiin liittyy myös jumalanpalvelus Kortesjärven kirkossa ja seppeleen lasku jääkärimuistomerkille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.