Mennään bussilla

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Lappajärven kunnanvaltuusto teki joulun alla yksimielisen päätöksen, jolla lisättiin kuluvan vuoden talousarvioon 19 000 euron määräraha. Sillä tarjotaan maksuttomat kyydit kunnan järjestämien koululaiskuljetusten yhteydessä.

Uuden järjestelmän mahdollistaa se, että Lappajärven koulukyydit ovat nykyään kunnan kilpailuttamia ja omia tilausreittejä. Ne olivat Länsirannan puolella vuoden 2014 loppuun asti ely-keskuksen tukemia.

Tavoitteena on edistää asiointia oman kunnan alueella. Lisäksi päätöksen perusteluissa mainittiin, että järjestely lisää joukkoliikenteen käyttöä ja vähentää yksityisautoilua, joten Lappajärvi on mukana ilmastotalkoissa.

Kyytiin pääsevät ilman maksua kaikki kunnan asukkaat ja paikkakunnalla lomailevat. Tuskin henkilötodistuksia erityisemmin kysellään, joten todellisuudessa kouluautoon voi nousta kuka tahansa.

Alkuvaiheessa maksutonta kyytiä ilmeisesti hyödyntävät eniten lapset, jotka asuvat niin lähellä koulua, etteivät he ole oikeutettuja varsinaisiin oppilaskuljetuksiin. Toisin sanoen tällä hetkellä kunta käytännössä tarjoaa kuljetuksia kaikille koululaisille.

Maksuton joukkoliikenne Lappajärven rantoja pitkin on hieno kädenojennus kunnalta kuntalaisille. Toivottavasti aikuisetkin oppivat sitä käyttämään.

Toisaalta kyseessä on vajaan vuoden kokeilu, jonka aikana nähdään, onko maksuttomalle kuljetukselle käyttöä. Sitä ei kannata jatkaa, jos lisämatkustajia kertyy vain niukasti.

Se on annettu, mikä tarjottu.

Tämä teksti on julkaistu Järviseudun Sanomissa Toimittajalta-palstalla keskiviikkona 3.2.2016

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.