Uusikylän koulu sai jatkoaikaa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Sivistyslautakunnan ehdotus Uusikylän koulun sulkemisesta sai kylän aktiivit jälleen liikkeelle. Vuosi sitten oltiin samassa tilanteessa. Silloinkin barrikadeille noustiin Kati Neuvosen ja Annika Pitkäsen johdolla, jotka kyseenalaistivat kaupungin koulun osalle tekemät kunnostuslaskelmat. Nyt kylältä kerättiin reilut 200 allekirjoitusta koulun säästämiseksi. Kymmenkunta kyläläistä jakoi kaupunginvaltuutetuille allekirjoitusnimilistoja ja syitä siihen, miksi koulu tulisi säilyttää. Myös kohtuullisia koulumatkoja peräänkuulutettiin. Sivistystoimen suunnitelmien mukaan Uusikylän koululaiset oltaisiin kuljetettu Hoiskoon.

Kyläläisten taistelutahto oli kova:
– Jos koulu loppuu, loppuu kyläkin. Eikä tule tuulivoimaa!
Asiaan palataan jälleen ensi vuonna. Alajärven kaupunginvaltuusto päätti äänin 25-10, että Uusikylän kohtaloa harkitaan ensi vuonna uudelleen. Sivistystoimen tasapainottamisohjelmasta käydyn keskustelun aluksi Raimo Vistbacka esitti perussuomalaisten valtuustoehdotuksena, että Uusikylän koulun jatkosta päätettäisiin samalla kuin Luoma-ahon ja Ylikylänkin, vuoden 2017 talousarvion yhteydessä:
– On kiusantekoa, kun valtuusto joutuu joka vuosi pohtimaan näitä.
Säästöä Uusikylän lakkauttamisesta oltaisiin saatu 240 000 euroa. Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen muistutti 115 000 euron vajeesta, joka nyt jää kattamatta. Sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto totesi, että todennäköisesti se katetaan lakkauttamalla koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta; se ei ole lakisääteistä palvelua.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA