Evijärven Jokisaareen nousee uittomieskämppä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Evijärvi-Seura pystyttää ensi kesänä uittomieskämpän Jokisaareen, Evijärven Jokisuunlahdelle. Vanhoja uittokämppiä mukaileva 67 neliömetrin hirsirakennus vaalii uittoperinnettä ja palvelee retkeilijöitä.

–Huomasimme Tervareitin kartoituksen yhteydessä, että lähes kaikki vanhat uittomieskämpät on hävitetty. Ainoastaan Kuopion Rauhanlahdesta löytyi toimiva kämppä, kertoo Evijärvi-Seuran puheenjohtaja Heikki Valijoki.

Sopiva paikka löytyi Välijoen Jokisaaresta, vastapäätä romahtamassa olevaa vanhaa Nahkaniemen uittokämppää.

Evijärvi-Seura on solminut Evijärven kunnan kanssa 50 vuoden vuokrasopimuksen uittokämpän 2,3 hehtaarin tontista. Piirustukset ovat valmiina ja rakennuslupa lainvoimainen.

Valtatie 63:n poikkitieltä Jokisaareen johtavaa siltaa on tänä vuonna uusittu, korotettu ja vahvistettu niin, että raivaukset saadaan tehtyä talvella ja pohjatyöt alkavat keväällä.

Mainos
Puureliefillä rahoitustalkoisiin

Evijärven uittomieskämpän 94 500 euron kustannusarviosta pääosaa haetaan Aisaparilta. Omarahoitus kootaan avustuksina, Evijärven joulun myyntituloilla ja 100 euron puureliefin myynnillä.

–Hirsirakennus pystytetään talkootyönä. Luvassa ovat myös perinteiset pärekattotalkoot, Valijoki toteaa.

Kämpästä tulee talviasuttava, mutta sähköä ja juoksevaa vettä sinne ei haluta.

Uittomieskämppä vahvistaa Evijärven asemaa uittoperinteen vaalijana. Uittomiespatsas valmistui kunnan keskustaan vuonna 1992 ja Korkiamaahan on pystytetty uittomieslaavu vanhoista uittopuomeista. Evijärvi-Seura on vuodesta 1990 lähtien jakanut Vuoden uittomies-titteleitä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.