Talven tuntua odotellessa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vielä parisen viikkoa sitten Järviseudullakin saatiin nauttia aurinkoisista päivistä. Iltaisin ihailtiin valon leikistä taivaalla ja upeista pilvimuodostelmista. Sitten saatiin pilvistä, harmaata, sumua, sadettakin. Tätä kirjoitettaessa ei Vimpelissä ole lumen häivääkään maassa, mutta äskettäin annettiin lupauksia (tai siis ennustuksia), että lunta tulisi pohjoisesta aina Jyväskylän korkeudelle saakka. Kun vilkaisee netissä olevia, vähän pidemmälle meneviä ennusteita, näyttäisi, että räntää ja ehkä luntakin sataisi. Mutta pakkasia ei olisi tulossa.
Jo aiemmin syksyllä oli tiedotusvälineissä juttuja, joiden mukaan Suomeen ja muihin pohjoismaihin olisi tulossa jäätävän kylmä talvi. Lähteenä oli amerikkalainen, kaupallisiin sääennusteisiin erikoistunut yhtiö. Samoihin aikoihin, lokakuun puolivälissä, Euroopan keskipitkien ennusteiden keskus kertoi puolestaan, että Suomen alkutalvi olisi normaalia leudompi ja sateisempi – Lappia lukuun ottamatta.
Pitemmälle ajalle ylettyvä sääennuste saattaa olla joillekin yhdentekevä asia. Esimerkiksi talvimatkailua harjoittava yrittäjä taas joutuu työnsä puolesta huomioimaan sääoloja ja lumitilannetta tätä ja huomista päivää pidemmälle.
Joku tunnustautuu kevään ystäväksi, toinen odottaa talvea malttamattomana. Lapsiperheissä jälkikasvu on jo pidempään saattanut katsoa pulkkaa tai potkukelkkaa ”sillä silmällä” eli haluaisi lähteä kokeilemaan luistoa – jos vain olisi lunta. Lumentuloa toivotaan myös, koska lumi tuo oman elementtinsä illan pimeyteen. Monet ovat sitä mieltä, että vähälumiset talvet saisivat jo riittää. ”Vanhan ajan” talvet halutaan takaisin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.