Vimpeli neuvottelee kuntarahasta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vimpelin kunta neuvottelee Sport Center Lakis ry:n kanssa kunnalle kuuluvan, hiihdon ja ampumahiihdon harjoittelu- ja kilpailukeskuksen investointihankkeen kuntarahoitusosuudesta palautettavan summan takaisinmaksuehdoista. Yhdistys ilmoitti kunnanhallitukselle toimittamassaan hakemuksessa käyttävänsä Vimpelin kunnalle kuuluvan palautettavan 32 238,50 euron suuruisen kuntarahan Lakeaharjun hiihto- ja ampumahiihtokeskuksen jatkokehittämiseen sekä sen toiminnan pyörittämiseen ja ylläpitämiseen.

Kunnanhallitus katsoo saamansa lisäselvityksen perusteella, että kaikki hankkeelle maksettu raha on käytetty hankkeeseen, eikä hakemuksessa ilmoitettu suunnitelman rahojen tulevasta käytöstä toteudu. Hallitus päätti hylätä yhdistyksen anomuksen kuntarahoitusosuuden käyttämisestä. Sport Center Lakis ry. on ilmoittanut kunnanhallitukselle, ettei yhdistyksellä ole varoja kuntarahoitusosuuden takaisinmaksuun.

Vimpelin kunta on rahoittanut Lakeaharjulle nousseen Sport Center Lakis ry:n harjoittelu- ja kilpailukeskuksen investointihanketta 97 000 euron suuruisella kuntaosuudella. Hankkeen kokonaisbudjetti on ollut 600 000 euroa, johon osallistuivat Vimpelin lisäksi Alajärvi, Lappajärvi ja Soini sekä Etelä-Pohjanmaan ely-keskus. Yksityisen rahoituksen osuus kokonaisbudjetista oli 50 prosenttia eli 300 000 euroa: rahana hankittava osuus oli 225 000 euroa ja talkootyön osuus 75 000 euroa. Sport Center Lakis ry:n mukaan hankkeen toteutuneet rahalliset kustannukset ovat jääneet 400 642,08 euroon eli alun perin budjetoitua pienemmäksi. Yksityistä rahoitusta ei ole pystytty hankkimaan ennalta arvioitua määrää. Yhdistys on ottanut hankkeen rahoittamiseksi yksityisten henkilöiden takaamaa lainarahoitusta 80 000 euroa.

Vallitseva rahoitustilanne on vaikuttanut Lakis Sport Center ry:n mukaan hankkeen toteuttamisen laajuuteen. Hiihdon ja ampumahiihdon harjoittelu- ja kilpailukeskuksen asvaltoitu rullahiihtorata jäi alkuperäissuunnitelmaa lyhyemmäksi ja osa valaistuksesta jäi tekemättä. Myös ampumaradan automatiikasta on jouduttu tinkimään.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.