100-vuotias Otontupa toimii nykyisin kesäasuntona

Kirkonkylän Nissintien varrella sijaitsevalla Otontuvan asuinrakennuksella juhlittiin heinäkuussa talon 100-vuotispäiviä. Kunnallismiehenä tunnettu Otto Heikinpoika Savola ja hänen vaimonsa Impi Matintytär Bergbacka rakensivat Otontuvan kodikseen vuonna 1915. Talolla on mielenkiintoinen historia, sillä se toimi 20- ja 30-luvuilla Lappajärven kunnallislautakunnan esimiehen eli nykyistä kunnanjohtajaa vastaavaa virkaa hoitaneen Otto Savolan toimistona. Oton kamarin alkuperäinen kalustus on yhä paikallaan. Vuodesta 2007 asti talo on ollut Oton tytär Kyllikki Seitsamon ja hänen lastensa kesäasuntona. Vaikka taloon rakennettiin kuistit 30-luvulla ja sen ulkopuolta on peruskorjattu 90-luvulta lähtien, Seitsamot ovat pyrkineet pitämään historiallisesti ja henkilökohtaisesti tärkeän rakennuksen sisätilat alkuperäisen muotoisina.
Lue lisää talon historiaa ja sen kesäasukkaiden tarinoita päivän paperilehdestä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.