Mantelan liikenne on kuskannut koululaisia jo 60 vuoden ajan

Julkaistu:

Aihe:

Suurta osaa Kortesjärven koulukyydityksistä on jo 60 vuoden ajan ajanut Mantelan liikenne. Yritystä pyörittivät pienimuotoisena sen perustaja Vilho Mantela ja hänen vaimonsa Aino, kunnes nykyinen toimitusjohtaja, Vilhon poika Arto Mantela liittyi mukaan toimintaan vuonna 1977. Nykyään yrityksellä on 35 autoa kolmen paikkakunnan varikoilla sekä tytäryhtiö.

Kohta 40 vuotta koulukyytejä koko pitäjän alueella ajanut Arto kertoo, että työ on ollut mieluisaa.
–Kyllä melkein jokainen juntu on tullut sinä aikana tutuksi.

Mantelan mukaan koulukyyditysten ajoitus on Kortesjärvellä järjestetty toimivaksi, ja se on pysynyt samana koko hänen uransa ajan.

–Koulupäivien loppumiset on suunniteltu yhdessä järkevästi siten, että vuoroja on vähän. Samalla autolla pystytään menemään Ylikylästä kirkonkylälle 10 minuutissa ja siitä edelleen Purmojärvelle 10 minuutissa. Oppilaille ei synny turhaa odottelua koululla.

Lue lisää Mantelan muistoja ja ajatuksia työstään keskiviikon 5.8. paperilehdestä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.