Purmojärvellä ja Ylikylässä ollaan huolissaan koulumatkoista

Julkaistu:

Aihe:

Koulutyö alkaa Kauhavan kouluissa keskiviikkona 12. elokuuta. Alkava lukuvuosi jää todennäköisesti viimeiseksi kokonaiseksi lukuvuodeksi Kortesjärven Purmojärven ja Rintalan kyläkouluissa sekä myös kirkonkylän alakoulun Mannisen väistötiloissa. Viimeistään vuonna 2017 lienee edessä muutto kirkonkylään rakennettavan yhtenäiskoulun tiloihin.

Kyläkouluissa sulkemispäätös surettaa, sillä kökkätyöllä rakennettu Purmojärven koulu on uusi ja hyväkuntoinen eikä myöskään Ylikylän Rintalan koulussa ole todettu ongelmia. Eniten kuitenkin harmittavat lasten kasvavat koulumatkat ja niihin mahdollisesti liittyvä odottelu.

–Purmojärvellä on vähän koulukyydityksessä olevia, mutta tulevan uudistuksen myötä se koskettaa sitten kaikkia oppilaita. Tämä tietää pitkiä päiviä etenkin kauimpana asuville lapsille. Koulutyöhön kuitenkin ryhdytään normaalisti, emmekä jää murehtimaan tulevaa, Purmojärven alakoulun johtaja Päivi Lauttamus kertoo.
–Päivät pitenevät, ja se on huono asia pienten lasten ja heidän perheidensä kannalta, kertoo myös Ylikylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Päivi Niemistö.

Lue purmojärveläisten ja ylikyläläisten sekä Kauhavan kaupunginhallituksen ja teknisen toimiston kommentteja aiheesta tämän keskiviikon paperilehdestä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.