Omannäköinen piha on kaunis piha

Itäkyläläisille Tuija ja Esa Viinamäelle myönnettiin markkinoiden yhteydessä Lappajärven omakotiyhdistyksen Lappajärveläinen kaunis piha 2015 -arvonimi.

Voitto tuli Viinamäille yllätyksenä, mutta he kertovat kuitenkin puuhailevansa pihansa parissa paljonkin. Vanhanmallisen mutta uuden maalaistalon tontilla on muun muassa lasihuone, istutuksia ja kasvimaa, ja tekeillä on muun muassa puusauna.
–Linjana on ollut pitää tontti perinteisen maalaispihan näköisenä: avarana, siistinä, selkeänä ja helppohoitoisena, hieman boheemina. Tärkeää on myös viihtyisyys ja omannäköisyys, Esa Viinamäki kertoo.

Lappajärven omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Kalervo Latvala kertoo, että tuomaristo oli vuoden kauneimmasta pihasta yksimielisiä.
–Kokonaisuus oli tasapuolinen: tarpeeksi kukkia, lisäksi puita ja pensaita. Nämä asiat muodostivat yhtenäisyyden, joka sattui silmään ja näytti hyvältä. Vanhanajan mallinen maalaistalo antoi myös kokonaisuuteen oman loistonsa, vaikkei taloja itsessään arvioitukaan.

Lue lisää viime keskiviikon paperilehdestä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.