Kesäkirjeitä yrittäjille

Tänäkin kesänä yrittäjät ovat saaneet harhaanjohtavia kirjeitä, joiden ainoana tarkoituksena on rahastus. Laskun näköisiä kirjeitä tulee erityisesti kesällä, koska silloin yritysten vakituinen henkilökunta lomailee ja lasku saattaa tulla maksetuksi epähuomiossa.
Näistä kirjeistä varoitetaan Suomen Yrittäjien jäsensivuilla, mutta varoituksista huolimatta joku näitä aina haksahtaa maksamaan. Patentti- ja rekisterihallituskin varoittaa yrittäjiä laskuilta näyttävistä tarjouskirjeistä, joissa viitataan aitoihin rekisterinumeroihin ja pyydetään maksamaan lasku sillä uhalla, että merkkiä tai patenttia koskeva tieto poistetaan.
Laskujen oikeellisuus ja aiheellisuus kannattaa aina tarkistaa. Vuosi pari sitten Järviseudun Sanomiinkin tuli valtava määrä kaikenlaisia laskuja, jotka olivat maksuja liittymisistä joihinkin hakemistoihin, puhelinluetteloihin, numeropalveluihin, tietokantoihin tai muihin vastaaviin, joista kukaan ei tietoja hae. Yrittäjästä saattaa tuntua, että näkyvillä täytyy olla. Niin pitääkin, mutta kannattaa katsoa missä! Meille tällaisia laskuja ei enää tule ja jos sattuu tulemaan, niin ei niitä ainakaan makseta. Aiheettomasta laskusta kannattaa heti reklamoida sähköpostilla, niin siitä jää itselle todisteet.

Kesäkuussa tuli myös virallisen näköinen lasku Suomen yritystietopankki Oy -nimiseltä yritykseltä. Yläosassa kerrotaan, että ”…ilmoitusmaksun maksaminen on edellytyksenä, jotta yrityksenne pysyy SYTP:n julkisessa tietokannassa aktivoituna ja on haettavissa”. Tekstissä on paljon pykäliä ja ehtoja sekä maininta, että konkurssiin asetetuilta yrityksiltä ei veloiteta vuoden 2015 ilmoitusmaksuja ja että ilmoitusmaksu on maksettava kymmenen päivän sisällä mainitulle pankkitilille. Maksamattomuus aiheuttaa tietokannasta poistamisen ja aktivoimisesta tulee 540 euron käsittelymaksu!
Tietokannassa mukana olo maksaa 249 euroa puolelta vuodelta! Kukahan Järviseudun Sanomien yhteystietoja sieltä SYTP:n tietokannasta mahtaisi etsiä? Mutta kyllä tietokanta on olemassa ja kaksi sinne on jo harhautunut: toinen yrittäjä on Kajaanista ja toinen Helsingistä.
Selvittelin SYTP:n taustoja. Yritys on rekisteröity puolisen vuotta sitten. Toimiala on mainonta ja markkinointi. Osakepääoma on 2500 euroa. Hallituksen jäsen on Katona, Gyula Erich (1968), varajäsen Herczeg, Attila Levente (1960). Erich Katona on toimitusjohtaja. Tilintarkastajia ei ole valittu. Henkilöt ovat Unkarin kansalaisia.
Kevään ja kesän aikana lehteen on tullut puhelinsoittoja, joiden tarkoituksena on ollut tarkistaa muka jo luetteloissa olevien yhteystietojen oikeellisuutta. Puhelu alkaa tietojen kyselemisellä, vaikka kyseisessä luettelossa ei edes oltaisi mukana. Jos näihin kysymyksiin alkaa vastailemaan, tulkitsee soittaja sen suostumukseksi luetteloon liittymiselle ja pian sieltä tulee lasku. Eroon pääseminen onkin sitten hankalampaa.
Yhteydenottoja, myyntiä ja tarjouksia tulee tietenkin aivan asiallisilta ja tarpeellisilta tahoilta sekä yrityksiä hyödyttäviltä yhteistyökumppaneilta. On vain harmi, että nämä epämääräiset laskujen lähettelijät ja luetteloiden pitäjät häärivät markkinoilla ja aiheuttavat yrittäjille ylimääräistä työtä sekä turhaa ajanhukkaa ja joskus rahanmenoakin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Oppilaat ja henkilökunta ovat saaneet syksyn aikana koulutusta kuvaukseen. On pohdittu valokuvauksen tekniikkaa ja kuvausta taiteena

Viikon 39 luetuimmat!

VIIKOLLA 39 lukijoita kiinnosti Tomi Niskasen luopuminen Vedon pelijohtajuudesta. Myös hopeamitalijuhlat Lakis Areenalla kiinnostivat! Katso

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Enkelit – Jumalan palvelijat 

MIKKELINPÄIVÄ on saanut nimensä Jumalan sotajoukon johtajan, arkkienkeli Mikaelin mukaan. Enkelit ovat Jumalan näkymättömiä palvelijoita.

Oppilaat ja henkilökunta ovat saaneet syksyn aikana koulutusta kuvaukseen. On pohdittu valokuvauksen tekniikkaa ja kuvausta taiteena

Viikon 39 luetuimmat!

VIIKOLLA 39 lukijoita kiinnosti Tomi Niskasen luopuminen Vedon pelijohtajuudesta. Myös hopeamitalijuhlat Lakis Areenalla kiinnostivat! Katso

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Enkelit – Jumalan palvelijat 

MIKKELINPÄIVÄ on saanut nimensä Jumalan sotajoukon johtajan, arkkienkeli Mikaelin mukaan. Enkelit ovat Jumalan näkymättömiä palvelijoita.

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.