Lukijan mielipideartikkeli:

Kesantopeltojen leikkaus

Kesantopeltojen leikkaus pitäisi suorittaa, ennen kuin rikkaruohot ehtivät kasvattaa siemenensä. Siemen kehittyy kukkimisen jälkeen.
Jos rikkaruohot ehtivät kasvattaa siemenensä kasvukypsyyteen ennen leikkausta, käy niin, että kun rikkaruohon varsi leikataan poikki siemenet varisevat maahan. Rikkaruohon varren leikkauksessa varisseen rikkaruohon siemenen päälle kaatuu se juuri leikattu kasvusto, joka käytännössä suojaa varissutta siementä talven yli. Keväällä maatuva kasvusto antaa uudelle rikkaruohon siemenelle hyvän kasvualustan kosteuden kera.
Edellä olevan vuoksi on tärkeää, että kesantopeltojen leikkaukset tehdään riittävän ajoissa, niin ei anneta rikkaruohojen lisääntyä siemenien kautta. Rönsyjä ja juurikasvua sillä ei estetä, mutta ainakin vähennetään ja vähennetään myrkytystarvetta.

Kesantopeltojen leikkaus

Kesantopeltojen leikkaus pitäisi suorittaa, ennen kuin rikkaruohot ehtivät kasvattaa siemenensä. Siemen kehittyy kukkimisen jälkeen.
Jos rikkaruohot ehtivät kasvattaa siemenensä kasvukypsyyteen ennen leikkausta, käy niin, että kun rikkaruohon varsi leikataan poikki siemenet varisevat maahan. Rikkaruohon varren leikkauksessa varisseen rikkaruohon siemenen päälle kaatuu se juuri leikattu kasvusto, joka käytännössä suojaa varissutta siementä talven yli. Keväällä maatuva kasvusto antaa uudelle rikkaruohon siemenelle hyvän kasvualustan kosteuden kera. 
Edellä olevan vuoksi on tärkeää, että kesantopeltojen leikkaukset tehdään riittävän ajoissa, niin ei anneta rikkaruohojen lisääntyä siemenien kautta. Rönsyjä ja juurikasvua sillä ei estetä, mutta ainakin vähennetään ja vähennetään myrkytystarvetta. 

RikkaRokassa

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.