Jokamiehet ja aktiivikilpailijat korkkasivat Rokulitriathlonin

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Järviseudun Pallokerhon ensimmäistä kertaa järjestämään Jokamiehen Rokulitriathlon-kilpailuun osallistui 70 kilpailijaa. Kirkkorannassa oli runsaasti yleisöä saattamassa heitä matkaan.
400 metrin uinnin jälkeen kilpailijat nousivat pyörän satulaan ja kiersivät Alajärven ympäri kaksi kertaa, 43 kilometriä. Viimeinen osio oli 10,4 kilometrin juoksu keskustan tuntumassa. Lyhyellä triathlonilla matkat puolitettiin. Duathlon eli pyöräily- ja juoksukilpailu järjestettiin miesten ja naisten sekakilpailuna.
– Kilpailu oli menestys kaikin puolin, sekä osanottajamäärältä, että järjestelyiden suhteen. JPK:n talkooporukka oli vieraalla maaperällä uuden lajin kanssa, mutta kaikki meni unelman mukaan, kertoi idean isä, Kimmo Koivisto.

djmedia:26

Idea lähti triathlonkoulusta

Idea kilpailuun syntyi FitFactoryn järjestettyä triathlonkoulun 15 naiselle. Ryhmä ajatteli ensin osallistua triathlonkisaan muualla, mutta sitten heräsi ajatus omasta kisasta. Koivisto ja JPK:n vapaaehtoiset tarttuivat toimeen.
– Tavoitteena on ollut herätellä sohvaperunoista triathlonisteja, ja kilpailu oli tarkoitettu matalan kynnyksen kisaksi lajista innostuneille.
Viikkoa ennen kisaa Koivisto sai yhteydenoton Vaasasta, jossa lajin harrastajat olivat kuulleet kisasta. Viime päivinä kisaan ilmoittautui aktiivikilpailijoita, joille Alajärven triathlon oli viimeistelyharjoitus Joroisten teräsmieskisaa varten.
– Vaasan lisäksi aktiiviurheilijoita tuli Seinäjoelta, Tampereelta ja Pietarsaaresta. Osa ajoi 10 000 euron pyörillä, ja keskinopeus oli noin neljäkymmentä kilometriä tunnissa. Reittiä ei oltu mietitty sellaisten nopeuksien mukaan, mutta saimme kilpailijoilta kiitosta ja hyviä vinkkejä jatkoa varten, Koivisto totesi.
Kilpailu on tarkoitus järjestää myös ensi vuonna. Koiviston mukaan triathlonkisa sai monen katsojankin kiinnostumaan lajista.
– Laji on kovassa nosteessa Suomen mittakaavassa. Vahva ajatus on, että lajia viedään täällä eteenpäin kuntoilupohjalta ja kasvatetaan täällä omannäköistämme buumia.

Tulokset:
Miehet, pitkä: 1)Jyrki Järvinen Evijärvi 1.57.15, 2) Jukka Koskiniemi Wasa Triathlon 1.57.52, 3) Jussi Arponen SSU-Triathlon 2.02.24
Naiset, pitkä: 1) Emmi Paukku Pihtiputaan Tuisku 2.17.38, 2) Niina Linjamäki Wasa Triathlon 2.26.56, 3) Henna Matitupa Vauhti-Ässät 2.28.41
Duathlon: 1) Jussi Uitto Rasti-Kurikka 1.58.41, 2) Juuso Kärki 2.00.17, 3) Jukka Siltala KPK 24/7 2.15.13
Miehet, lyhyt: 1) Janne Huhtala Ykspihlajan Reima 1.02.52, 2)Staffan Granholm Wasa Triathlon 1.06.32, 3) Timo Rasi SSU-Triathlon 1.07.31
Naiset, lyhyt: 1)Elina Järvelä Soini 1.16.22, 2) Heidi Granholm If Länken 1.17.31, 3) Eeva Kuoppamaa Wasa Triathlon 1.20.10
Tulokset kokonaisuudessaan Jpk.n kotisivulla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.