Suviseurat onnistuivat vaihtelevasta säästä huolimatta

Julkaistu:

Kategoria:

,

SRK:n suviseurat vietettiin viikonloppuna Sundomin Söderfjärdenissä vaihtelevissa olosuhteissa. Seuravieraiden saapuessa alueelle keskiviikosta perjantaihin vettä satoi enemmän kuin kuukaudessa keskimäärin. Seurajärjestelijät kiittelivät paikallisia maanomistajia, jotka traktoreineen auttoivat asuntovaunuja majoitusalueelle. Lauantai-iltapäivästä lähtien sää selkeni.

djmedia:24

Seurajärjestelyt sujuivat hyvin. Seuroissa oli lauantai-iltana noin 80 000 henkilöä. Viikkomessun yhteydessä vietettyyn ehtoolliseen osallistui yli 21 000 ihmistä. Luvut eivät kuitenkaan ole onnistuneiden seurojen mittari.
– Olemme saaneet olla virtaavien lähteiden tykönä saamassa voimaa ja vahvistusta omaan uskonelämäämme. Olemme saaneet tavata tuttuja, keskustella tiestä ja matkasta ja saaneet olla Jumalan sanan kuulossa, kokea suurta Jumalan siunausta, tiivisti Jukka Hietamäki päätösseuroissa.
Hietamäki on ensi vuonna Torniossa järjestettävien suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja.

Uusi laulukirja ensi vuonna

Suviseurojen yhteydessä järjestettiin perinteisesti SRK:n tärkeät kokoukset.
SRK:n vuosikokouksessa hyväksyttiin ehdotus uudeksi laulukirjaksi, ja kirja päätettiin ottaa käyttöön vuoden 2016 aikana. SRK:n kustannuspäällikkö Ari-Pekka Palola kertoi, että uudistuksen keskeisinä tavoitteina oli laulujen hienovarainen muokkaaminen nykykielen mukaiseksi sekä sanojen ja sävelmien yhteensovittaminen.
SRK:n johtokunta hyväksyi kokouksessaan SRK:n ja sen Pohjois-Amerikassa toimivan sisarjärjestön LLC:n välisen yhteistyöasiakirjan, jolla sovittiin yhteistyön tiivistämisestä muun muassa lähetys- ja julkaisutyössä.
SRK:n johtokunnan jäsenistä erovuorossa olivat Toivo Haataja, Aimo Helén, Pentti Rentola, Mikko Kinnunen, Valde Palola ja Pekka Vuonokari. Heistä valittiin uudelleen Mikko Kinnunen, Valde Palola ja Pekka Vuonokari. Uusina jäseninä johtokuntaan valittiin Ilmari Korhonen, Kalevi Niemikorpi ja Jussi Rentola.
Puhujien ja seurakuntavanhinten kokouksessa SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Viljo Juntunen totesi vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen suhteiden muualle yhteiskuntaan ja kirkkoon olevan hyvät ja toimivat. Hänen mukaansa vanhoillislestadiolaiset pitävät ikävänä eduskunnan päätöstä muuttaa avioliittolakia.

Kansainvälisyyttä

Seurakentällä liehuivat niiden 19 maan liput, joissa SRK tekee lähetystyötä. Seuroissa oli vieraita noin 30 maasta. Uutena palveluna kansainvälisyyspalvelu kokeili ystävätoimintaa, jossa suomalaiset saivat ilmoittautua vapaaehtoisiksi opastamaan ulkomaalaisia vieraita. Moni muualta tullut on suviseuroissa yksin, ja suomalaiset ovat kaivanneet vuorovaikutusta ja mahdollisuutta tutustua ulkomaalaisiin uskovaisiin. Hyvien kokemusten pohjalta toimintaa aiotaan jatkossa kehittää.
Seuroissa kuultiin saarna sekä englanniksi että ruotsiksi, suomeksi tulkattuina. Puheita oli mahdollista kuunnella tulkattuina eri kielille sekä suviseurateltassa, että suviseuraradion paikallistaajuuksilla.
Seurajärjestäjät tiedottivat seuroista ajantasaisesti nettisivujen lisäksi facebookissa ja Twitterissä. Esimerkiksi purkuliikenteen ruuhkautumisesta ja vaihtoehtoisista ajoreiteistä tiedottaminen toimi kätevästi. Kesäseuraradion kuuluvuusalueella on tänä kesänä noin 4,7 miljoonaa suomalaista. Suviseurojen jälkeen radioidaan paikallisia kesäseuroja ja toimitettua ohjelmaa.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.