Hakalan sisaruksilla epäonnea pyöräsuunnistuksessa

Julkaistu:

Aihe:

Epäonni varjosti Kortesjärven Järvi-Veikkojen Helena Hakalan suorituksia pyöräsuunnistuksen alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Portugalin Idanha-a-Novassa viime viikolla.

Jo ensimmäisenä kisapäivänä sprintin lopussa Helena törmäsi auton kanssa ja loukkasi tilanteessa pahasti polvensa ja satutti myös lievemmin kasvonsa ja leukansa. EM-ensikertalainen Helena sijoittui lopulta seitsemänneksi, ollen kuitenkin kaikista osallistujista puolenvälin paremmalla puolella.

–Se törmäys pilasi koko loppuviikon. Pyörä onneksi säilyi ehjänä, mutta vain valtavalla määrällä kipulääkkeitä pystyin ajamaan myöhempien päivien kisat.

Seuraavien päivien sijoitukset, keskimatkan neljäs ja pitkän matkan viides sija, olivat siis olosuhteisiin nähden oikein hyviä suorituksia. Helena oli molemmilla matkoilla paras suomalainen.

–Pettynyt olen. Siinä mielessä neljäs ja viides sija olivat ihan ok, että en pystynyt kivun takia valmistautumaan kunnolla, mutta kyllä se 37 sekunnin tappio mitalista kirvelee vielä kauan. Olisi pitänyt ajaa kovemmin ja rohkeammin. Muutama huono reitinvalinta myös, Helena valittelee.

Viimeisenä ajetussa viestissä Helenan ankkuroima Suomen ykkösjoukkue jäi maaliin päässeistä joukkueista viimeiseksi. Myös viestiin mahtui epäonnea.

–Viikon huonoin suoritus, ja ainoa paha pummini sattui siihen pahimpaan paikkaan eli viestiin. Essi Hakalan loukkaannuttua pitkällä matkalla alkuperäinen joukkue ja järjestys menivät edeltävänä iltana uusiksi, mutta mitali olisi silti ollut täysin otettavissa, jos vain olisin tehnyt normaalin suorituksen. Harmittaa, että virheeni takia penkin alle ei mennyt pelkästään henkilökohtainen suoritus vaan koko joukkueen viesti, Helena suomii.

Seuraavaksi Helena aikoo keskittyä elokuun Tshekin MM-kilpailuihin. Ensin täytyy kuitenkin selvittää, onko polvessa jotain pahemmin rikki.

–Lääkäriin ja magneettikuvaan pitäisi siis päästä mahdollisimman pian. Vasta sitten voin taas jatkaa urheilua.

Myös isosiskolla epäonnea

Aikuisten kilpailuissa isosisko Eeva-Liisa Hakala joutui jo ennakkoon perumaan osallistumisensa. Hänen maaliskuussa harjoitusleirillä saamansa sairauskohtaus oli jo vaikeuttanut harjoittelua, ja terveys petti kisojen alla pahemman kerran.
–Tällä hetkellä näyttää pahalta koko uran jatkumisen kannalta, mutta turha on vaipua epätoivoon. Ainakin tämän kesän kilpailut jäävät nyt kuitenkin kokonaan väliin varotoimenpiteenä, kun tutkimukset ovat vielä kesken. Varmuus tulee vasta kesän aikana, Eeva-Liisa kommentoi.

Tietoa tuleviin kilpailuihin osallistumisesta ei siis vielä ole.

Tuloksia pyöräsuunnistuksen EM-kisoista, alle 20-vuotiaiden sarja, Idanha-a-Nova, Portugali:

Sprintti N20, 9.6.: 1) Lou Denaix Ranska, 15:09, 2) Veronika Kubinova Tshekki, 15:48, 3) Viktorija Michnovic Liettua, 16:11, 4) Olga Mikhailova Venäjä, 16:14, 5) Kajsa Engström Ruotsi, 16:14, 6) Essi Hakala Suomi, 17:08, 7) Helena Hakala Suomi, 17:24.
Keskimatka N20, 10.6.: 1) Veronika Kubinova Tshekki, 44:24, 2) Olga Mikhailova Venäjä, 46:40, 3) Lou Denaix Ranska, 50:05, 4) Helena Hakala Suomi, 50:42.
Pitkä matka N20, 12.6.: 1) Lou Denaix Ranska, 1:13:28, 2) Veronika Kubinova Tshekki, 1:14:12, 3) Olga Mikhailova Venäjä, 1:18:46, 4) Kajsa Engström Ruotsi, 1:21:47, 5) Helena Hakala Suomi, 1:21:49.
Viesti N20, 13.6.: 1) Venäjä, 1:40:41, 2) Ruotsi, 1:47:16, 3) Itävalta, 1:49:45, 4) Suomi 1, 1:52:10 (Julia Korhonen 37:17, Krista Lahtinen 34:31, Helena Hakala 40:22).

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.