Lukijan mielipideartikkeli:

Lappajärven maisemointihankkeesta

Tälle hankkeelle kävi aivan samoin kuin monelle muullekin hankkeelle. Sen jälkeen, kun hankerahat loppuvat ja vetäjä lähtee, kaikki palaa ennalleen. Hanke herätti suuren innostuksen. Kokoonnuttiin useita kertoja. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut.
Pusikot kasvavat. Lupiini, jättipalsami ja myrkyllinen koiranputki jatkavat ”vallatonta” lisääntymistään. Voikukka on jo saanut yliotteen.
Nyt pitäisi kunnassa herätä; panna esimerkiksi ympäristölautakuntaan vipinää. Ensimmäiseksi tiepiiriin yhteyttä, että leikkaavat tienvarret ennen kuin lupiinin siemen itää. Tiepiiri omistaa metrin penkasta ylöspäin, joten sen kuuluu myös pitää alue puhtaana.
Täytyisi saada ainakin lupa laittaa ”työttömät” raivaamaan. On se niin väärin niitä kohtaan, jotka ovat juuri raivanneet ojanpenkat puskista, niin tulee kone joka raivaa ojan puhtaaksi.
Hankkeella oli hyviä esityksiä, mutta ilman maanomistajan suostumusta ei mitään raivata enempää kuin lammashakojakaan perusteta. Välittömästi neuvottelut maanomistajan kanssa käyntiin. Raivaako itse vai saako muut raivata?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.