Seppeleenlasku Vimpelissä

Vimpelin sotakoulun muistomerkillä suoritettiin perjantaina, kesäkuun viidentenä seppeleenlasku. Juhlallisuudet liittyivät Haminassa toimivan Reserviupseerikoulun 95-vuotisjuhliin. Vimpelissä joulukuussa 1917 alkanut ja tammikuussa 1918 päättynyt sotakoulu oli itsenäisen Suomen ensimmäinen päällystö- ja upseerikoulutus.
Seppeleenlaskun suorittivat Reserviupseerikoulun apulaisjohtaja, majuri Veli-Matti Pekurinen sekä Tuomo Vihriälä Vimpelin Reserviupseerikerhosta. Seppeleenlaskun lippuvartiossa oli mukana Reserviupseerikoulun lippu. Vuonna 1928 käyttöön otetun lipun ensimmäinen merkintä on Vimpelin sotakoulusta kertova V. K. 1917. Vimpelin sotakoulun alkamisesta tulee kuluneeksi sata vuotta joulukuun 28. päivänä vuonna 2017. Vimpelin Reserviupseerikerho on tehnyt valmisteluja muistojuhlan toteuttamiseksi.

Jaa juttu: