Pääsiäiskokot palavat Järviseudulla

Pääsiäislauantaina poltetaan Järviseudulla perinteisesti pääsiäiskokkoja. Moni kokoaa kokon omalle pellolle tai mökkirantaan, yhteisiä kokkotilaisuuksia järjestävät alueellamme esimerkiksi kyläyhdistykset ja nuorisoseurat. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos muistuttaa, että avotulen teko vaatii aina maanomistajan luvan. Paikka on valittava siten, että tuli ei pääse ryöstäytymään ympäristöön eikä savusta aiheudu haittaa.

Lankalauantaina kokot roihuavat ainakin seuraavissa paikoissa:

Alajärvi: Myllykankaan kokko koulun mäellä kello 19 alkaen. Aikuiselle ketjupelikisa, koululaisille kisaa frisbee-radalla ja taaperoille hernepussinheittoa. Musiikista vastaa koulun oma lahjakkuus Onni Kivipelto. Noitapuffetti, pika-arpajaiset. Paikalla rapsuteltavana trulliponi Miimu. Uusikylän yhdistyksen kokko pururadan maastossa kello 19. Myynnissä makkaraa ja arpoja. Kaikki trullit palkitaan.
Hoiskossa kyläyhdistyksen/maamiesseuran kokko Tuovilan pellolla (Levijoentie 78) syttyy kello 19. Puffetti, lapsille pulkkamäki, pulkat mukaan. Menkijärven kylätoimikunnan kokko syttyy koulun kentällä kello 19. Ohjelmassa makkaranpaistoa ja arpajaiset. Paalijärven kyläyhdistyksen kokko syttyy lavan pihassa kello 20 ja Koskenvarren kyläyhdistyksen kokko kodalla kello 19. Puffetti.

Evijärvi: Inankylän Nuorisoseuralla pääsiäiskokko syttyy kello 20. Puffetti ja arvontaa.

Kortesjärvi: Ylikylässä pääsiäiskokko on 63-tien varressa Hollolantien risteyksestä noin 100 metriä kirkolle päin. Kokko syttyy kello 20. Purmojärvellä pääsiäiskokko poltetaan Rantahallin rannassa. Kirkonkylässä on Kortesjärven Nuorisoseuran järjestämä pääsiäisvalkea lapsille ja lapsenmieliseille lankalauantaina kello 19 alkaen nuorisoseuran piha-alueella. Trullikisa, puffetti.

Lappajärvi: Yhteiskoulun 8. luokan oppilaat vanhempineen järjestävät pääsiäistapahtuman kello 18 alkaen seurakuntatalon viereisellä pellolla. Tapahtumalla kerätään varoja leirikoulukassaan. Kokko sytytetään noin kello 19. Arpajaiset, makkaran myyntiä sekä kahvi- ja mehutarjoilua leivonnaisten kera. Pääsiäistrulleja toivotaan paikalle. Kärnän maa- ja kotitalousseuran kokko poltetaan Havulan suoralla kello 19.30 alkaen. Myynnissä makkaraa ja arpoja. Kivitipun kokko syttyy kello 19.30 ja Koskikievarin noitarovio kello 21.

Vimpeli: Sääksjärven kyläseuran kokko syttyy kello 19 Sääksjärven nuorisoseuran viereisellä pellolla. Tapahtuma alkaa kello 18. Makkaraa ja arpoja myymässä vanhempainyhdistys. Kokkotanssit nuorisoseuralla alkaa kello 21. Lakeaharjun viime vuonna polttamatta jäänyt kokko poltetaan tilausravintola Lakeavaaran parkkipaikan reunassa kello 19 (säävaraus). Järjestää Lakeavaaran asukasyhdistys ry.
Rantakylän koululla syttyy kokko kello 19. Järjestäjänä toimii Rantakylän kyläseura ry.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Kortesjärven Järvi-Veikkojen perinteinen Kortesjärven Joulu -lehti on ilmestynyt.

Kortesjärven Joulu on ilmestynyt

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen julkaisema Kortesjärven Joulu-lehti on ilmestynyt. Tämän vuoden lehti on jo 35. vuosikerta!

Tuhti lukupaketti

Viljami Kultalahti, 3, uskalsi rohkeasti mennä ottamaan pukilta karkkia. Viljamin mielestä joulussa on parasta lumikasat.

Joulun tunnelma saavutti Kortesjärven

JOULUPUKKI ehti kiireiltään käydä ilahduttamassa Kortesjärvenkin asukkaita 1. joulukuuta Kortesjärven torilla, kun Kortesjärven yrittäjät olivat

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Kortesjärven Järvi-Veikkojen perinteinen Kortesjärven Joulu -lehti on ilmestynyt.

Kortesjärven Joulu on ilmestynyt

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen julkaisema Kortesjärven Joulu-lehti on ilmestynyt. Tämän vuoden lehti on jo 35. vuosikerta! Tuhti

Viljami Kultalahti, 3, uskalsi rohkeasti mennä ottamaan pukilta karkkia. Viljamin mielestä joulussa on parasta lumikasat.

Joulun tunnelma saavutti Kortesjärven

JOULUPUKKI ehti kiireiltään käydä ilahduttamassa Kortesjärvenkin asukkaita 1. joulukuuta Kortesjärven torilla, kun Kortesjärven yrittäjät olivat

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.