Lukijan mielipideartikkeli:

Paras-hanke ja sen seuraukset Järviseudulla

Paras-hanke lähti siitä, että muodostetaan noin 20 000 väestöpohjan alueita tuottamaan terveyspalvelut ja siihen läheisesti liittyvät sosiaalipalvelut. Alajärvi ja Vimpeli olivat tuottaneet jo vuodesta 2005 terveyspalvelut yhdessä. Tämän pohjalta alettiin neuvotteluja käymään. Jo varhaisessa vaiheessa kävi ilmi, että Lappajärvi ei lautakuntapohjaista toimintamallia pidä hyvänä vaan kuntayhtymä pohjaista. Niin sitten kävi, että Alajärvi ja siihen liittynyt Lehtimäki, Soini ja Vimpeli muodostivat 2009 alusta Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen. Kortesjärvi liittyi Kauhavaan samoin 2009 alusta ja Evijärvi sekä Lappajärvi lähtivät mukaan kuntayhtymä Kaksineuvoiseen. Muun yhteistyön haluttiin ja toivottiin jatkuvan, joka toki yhteisen Järviseudun seutukunta organisaation myötä jatkuikin.

Nyt kun olen paljon ihmisten parissa kierrellyt ja jutellut, olen havainnut järviseutuhenkeä olevan nousemassa kansan parissa. Lehdissä näkyneet eripurat eri kuntien välillä ovat huolestuttaneet alueemme ihmisiä ja ovat omiaan tuomaan turvattoman ja hiukan ahdistuneenkin ilmapiiri. Osa jopa kokee ettei uskalla naapurikunnan kaupoissa käydä. Koetaan niin, että päättäjät ovat tästä vastuussa, mutta tavalliset ihmiset saavat siitä seurauksia osakseen.

En lähde mestaroimaan ja asettumaan kenenkään puolelle tai vastaan. Peräänkuulutan meidän yhteistä kulttuuriperintöä ja yhdessä tekemisen tärkeyttä alueellamme. Meidän seutukuntamme tarvitsee nyt jos koskaan yksituumaisuutta ja eteenpäin menemisen meininkiä. Negatiivisväritteisessä ilmapiirissä harvoin hyvää syntyy, mutta positiivisen ilmapiirin merkitys on sen sijaan valtava, kun halutaan löytää meille niitä pärjäämisen keinoja. Järviseutu toki tarvitsee muita seutukuntia liittolaisikseen. Saammeko niitä Kuusiokuntien puolelta vai Härmänmaan suunnasta, on meistä itsestä kiinni. Ja eiväthän ne toisiaan poiskaan sulje.

Ei toisiamme moittien vaan alueemme vahvuuksia korostaen, yhteistyötä ja yksituumaisuutta hakien, toinen toisiamme täydentäen ja kunnioittaen, on menestymisen eväät löydettävissä. Hyöty koituu alueemme kuntien ja kuntalaisten yhteiseksi hyväksi. Ei anneta ajan ajaa ohi.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Tuomo Kotkanniemi kertoo seuraavansa Järviseudun tapahtumia aktiivisesti.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Tuomo Kotkanniemi kertoo seuraavansa Järviseudun tapahtumia aktiivisesti.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.