Lukijan mielipideartikkeli:

Vimpelin kirkonkylä kaipaa aktiivista kehittämistä

Vimpelin kirkonkylän asukkaana sain pari kolme vuotta sitten osakseni haukkuja ja kieroja katseita, kun “erehdyin” (?) julkisesti kehumaan Itäkylää ja itäkyläläisten loistavaa yhteishenkeä ja aikaansaannoksia. Nyt tuo kylä on valittu vuoden eteläpohjalaiseksi kyläksi ja ehdolla myös vuoden valtakunnalliseksi kyläksi.
Uuden haukkuryöpyn uhallakin kehuin taas itäkyläläisiä jakamalla sosiaalisessa mediassa uunituoreen Yle:n linkin, jossa taas kerran ansaitusti ylistetään naapurikylämme asukkaiden yhteisöllisyyden kypsiä hedelmiä. Meidän vimpeliläisten olisi nieltävä nyt ylpeytemme ja otettava naapureista oppia. Etenkin kirkonkylämme on epäkehittynyt ja kasvanut alaspäin koko ajan kuin lehmän häntä. Vanhat rakennukset kylää rumentamasta pitäisi saada ensimmäiseksi pikaisesti purettua pois. Tällaisia ovat pahimmillaan Hakalahden luhistumisasteella oleva ulkorakennus Paavolaa vastapäätä, Männikön Veikon osuuskauppa paloasemaa vastapäätä, Isoniemisten ikivanha ongelmatalo st1-huoltoasemaa vastapäätä sekä ihan ydinkeskustassa vastikään tyhjenneet ex-Leluaarre ja Kaunisto. Missään muissa lähikirkonkylissä ei nykyisin enää tuollaisia röttelöitä ole nähtävillä.
Onneksi kolmannen sektorin yhdistystoiminta on vihdoin alkanut jo pikkusen orastamaan ja elpymään myös kirkonkylässämme. Mutta vielä aktiivisemmin meidän asukkaiden olisi nyt yhteisvoimin ryhdyttävä itäkyläläisten tapaan kehittämään kyläämme. Tosiasia lienee, että Vimpelin kunta ei tule kykenemään alueensa kehittämiseen kuntaorganisaationa enää koskaan. Emme voi enää liisata siihen, että kyllä kunta hoitaa. Se ei kerta kaikkiaan ole enää mahdollista. Kunnalla on täysi työ jo kamppailla pelkän olemassa olonsa puolesta ja koville tulee ottamaan onnistuminen siinäkään.
Omasta mielestäni olisi oikeutettua, että Aisaparin jättipotista jyvitettäisiin Vimpelin kirkonkylän kehittämiseen normaali tasajakoa suurempi osuus, koska kirkonkylämme on ränsistynein ja myös oikeasti identiteetiltään kriisiintynein kohta koko Aisaparin alueen kartalla. Meidän Kirkonkylän väen on nyt vihdoin alettava tosissaan talkoustamaan; esimerkiksi yhdistysten keskinäisen yhteistyön ja tuon Leader-rahoituksen turvin tartuttava tositoimiin kirkonkylämme kehittämiseksi.
Itäkylää ylistävää Yle:n linkkiä en jakanut sosiaalisessa mediassa Sari Kujalan vaalimainoksena, vaikka hän hyvä nainen onkin. Halusin antaa kehut jälleen koko Itäkylälle sen kaikille huippusopuisille asukkaille, joilta meillä vimpeliläisillä oikeasti olisi paljon opittavaa.

Mainos
Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.