Veannetar takaisin kunnalle

Lappajärven kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessaan irtisanoa goLake Finland Oy:n kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen. Sopimus koskee Ariel-laivaa, joka pitkään tunnettiin Veannettarena.

Mainos

Kunnanhallituksen päätöksen perusteluissa todetaan, että Lappajärven kunnan ja goLake Finland Oy:n välillä allekirjoitettiin 16. tammikuuta 2013 yhteistyösopimus laivatoiminnasta. Sopimus käsitti laivan peruskorjaamisen ja kunnostamisen yrityksen kustannuksella ja liikennöinnin Lappajärvellä kesäkausina 2013–2017 näkyvyydeltään ja volyymiltaan vähintään laivan aiemman toiminnan mukaisena (minimi 2 000 matkustajaa / kesä). Kunta avusti laivan kunnostusta 20 000 eurolla.
Laiva on nyt liikennöinyt kaksi kesää. Matkustajamäärät ovat romahtaneet aiemmista vuosista, viime kesänä matkustajia oli vain 670 henkilöä, edellisvuonnakaan matkustajia ei ollut kuin 1 405. Molemmat jäävät selkeästi sopimuksen ehtona olleesta 2 000 matkustajasta / vuosi.
Perustelujen mukaan laivan käytännön toiminnassa sinänsä ei ole ollut moittimista volyymia lukuun ottamatta. Vähäinen matkustajamäärä johtuu ainakin osittain siitä, että markkinointi alueella on ollut aika näkymätöntä. Myös hintatasolla on ollut vaikutusta matkustajamääriin ja tilausristeilyihin. Osasyy vähäiselle matkustajamäärälle löytyy varmaan myös Kivitipun ja teatterinväkimäärän pienentymisestä.
Perusteluissa mainitaan, että lakimiehen selvityksen mukaan kunnalla on oikeus purkaa sopimus vakavan sopimusrikkomuksen perusteella vedoten kohtaan 1 eli laivan toiminta ei ole näkyvyydeltään ja volyymeiltaan ollut sopimuksen mukaista. Lisäksi purkuperuste on kohdan 2 tulkinnalla, eli voidaan katsoa, että yritys ei ole omalla kustannuksellaan peruskorjannut ja kunnostanut laivaa, vaan jättänyt maksuvelvollisuutensa tältä osin suorittamatta. Edellä olevien perusteella kunnan ei voida olettaa jatkavan sopimussuhdetta goLake Finland Oy:n kanssa, vaan sopimus voidaan irtisanoa päättymään välittömästi. Laiva jää kunnalle, eikä kunnalle synny korvausvelvollisuutta.
Päätöksen perusteluissa kerrotaan, että laivuri Awe Vilpas ei ole vastannut sähköposteihin, joissa on kerrottu tilanteesta ja sopimuksen jatkon harkinnasta. Myös keskustelua jatkomahdollisuuksista on tarjottu. Myöskään saataviaan perivät paikalliset yrittäjät eivät ole saaneet vähään aikaan kontaktia laivuriin. Tämäkin osaltaan kertonee jotakin tilanteesta, missä nyt ollaan, todetaan kunnanhallituksen päätöksen perustelujen lopuksi.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Tuohuskynttilät syttyivät seurakunnan toimintapisteellä.

Kynttiläpolku johdatteli joulutunnelmaan 

LAPPAJÄRVEN Yrittäjien ja eri yhdistysten järjestämä joulunavaus vietettiin Nykälänniemessä perjantai-iltana. Tunnelmallisella kynttiläpolulla liikkui monen ikäistä

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Tuohuskynttilät syttyivät seurakunnan toimintapisteellä.

Kynttiläpolku johdatteli joulutunnelmaan 

LAPPAJÄRVEN Yrittäjien ja eri yhdistysten järjestämä joulunavaus vietettiin Nykälänniemessä perjantai-iltana. Tunnelmallisella kynttiläpolulla liikkui monen ikäistä

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.